Στις 15 & 16/10/2009 μετά από καταγγελία στελεχών του Συλλόγου Περιβάλλοντος Αλιβερίου συνελήφθηκαν επ’αυτοφώρω οι οδηγοί δύο φορτηγών της εταιρίας «ΤΣΩΚΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ» να ξεφορτώνουν βιομηχανικά στερεά απόβλητα της εταιρίας «ΠΕΤΖΕΤΑΚΗΣ ΑΕ» στον Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) Αλιβερίου και στην συνέχεια (αφού αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ κανονικά έπρεπε να ενεργοποιηθεί αυτόφωρη διαδικασία), ένα μέρος τους μεταφέρθηκε στον ΧΥΤΑ Χαλκίδα!

Κατόπιν έρευνας και χημικής εξέτασης του δείγματος που ελήφθη από τον ΧΑΔΑ Αλιβερίου, σύμφωνα με το συνημμένο έγγραφο της αρμόδιας Χημικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, διαπιστώθηκε ότι τα επικίνδυνα απόβλητα περιείχαν τοξικά στοιχεία (Μόλυβδος κ.λ.π.) πολύ πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Από το Σάββατο 31/3/2012 είναι σε εξέλιξη πυρκαγιά στον ΧΑΔΑ Αλιβερίου με ανεξέλεγκτες συνέπειες για το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής από την καύση τέτοιων υλικών.

Ρωτάμε τις αρμόδιες υπηρεσίες:
Τους Δήμους Χαλκιδέων, Αλιβερίου και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και κάθε άλλη αρμόδια υπηρεσία του Κράτους, γιατί επιτράπηκε τα συγκεκριμένα φορτία να εναποτεθούν στον ΧΑΔΑ Αλιβερίου και στον ΧΥΤΑ Χαλκίδας το 2009 και τι μέτρα πάρθηκαν στην συνέχεια ;
Τι μέτρα και τι αποφάσεις ελήφθησαν για το όλο θέμα της διακίνησης των επικίνδυνων αποβλήτων ;