Σύμφωνα με δημοσίευμα στο troktiko.gr, ο σεισμολόγος Γ.Παπαδόπουλος εμφανίζεται με δηλώσεις του προβληματισμένος για το σεισμό στα Μεσσάπια και «ταρακούνησε» την τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

«Aπό τις λίγες φορές που ένας σεισμολόγος όπως ο Γ.Παπαδόπουλος δεν καθησυχάζει τον κόσμο είναι αυτή μετά τον σεισμό στα Ψαχνά Ευβοίας όπου δήλωσε ότι οι άνθρωποι της τοπικής κοινωνίας δεν θα …

πρέπει να είναι επαναπαυμένοι και να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί! Την δήλωση την έκανε χθες ο γνωστός σεισμολόγος και δεν πήρε διαστάσεις όμως νομιζουμε ότι επειδή την λέει επιστήμονας έχει ιδιαίτερη σημασία. Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται κάτι 4 αρια ρίχτερ στην ευρύτερη περιοχή!»

Παρ’ όλα αυτά απο τους τοπικούς φορείς δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση, που να σχετίζεται με τον κίνδυνο για μεγαλύτερο σεισμό στην περιοχή. Αντίθετα, συνάδελφοι του κ.Παπαδόπουλου εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί, υποστηρίζοντας πως η σεισμική δόνηση της Κυριακής είναι μεμονωμένο περιστατικό. Βέβαια, η επιστημονική κοινότητα το συνηθίζει να διαφωνεί…  Πάντως το eviaportal προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με τον κ.Παπαδόπουλο, κάτι που δεν κατέστη δυνατό και λόγω απεργίας αύριο, το πιθανότερο είναι να τον πετύχουμε στο πόστο του την Πέμπτη. Μέχρι τότε… δεν χρειάζεται πανικός.