Σημαντικά έργα και μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 2.399.528 €, δρομολογούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, κατόπιν της έγκρισης του Τεχνικού Προγράμματός της για το έτος 2023 από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, κατά την τελευταία για το τρέχον έτος τακτική συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022, στη Λαμία.

Ένα από αυτά τα έργα είναι η ίδρυση καταδυτικού πάρκου στη θαλάσσια περιοχή νήσου Σκύρου, προϋπολογισμού 37.200 €.

Ο καταδυτικός τουρισμός είναι μια από τις σημαντικότερες και ανερχόμενες μορφές τουρισμού παγκοσμίως, που όμως έχει πλήρως απαξιωθεί από τον Ελληνικό τουρισμό και μάλιστα σε μια χώρα που βρίσκεται μεταξύ των δημοφιλέστερων καταδυτικών προορισμών παγκοσμίως (Μεσόγειος), με πλούσια θαλάσσια βιοποικιλότητα, ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους και πολλά ναυάγια.

Σήμερα ο καταδυτικός τουρισμός παγκοσμίως αφορά μια αγορά 2,5 δις ευρώ. Τα παραδείγματα ορθών πρακτικών σε προορισμούς που δημιούργησαν καταδυτικά πάρκα είναι πολλά και με πολλαπλά οφέλη που αφορούν μεταξύ άλλων την αύξηση της τουριστικής κίνησης, την αύξηση της παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας και κυρίως την σημαντική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Η Σκύρος διαθέτει όλες τις προοπτικές να αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς για καταδύσεις. Προοπτικές που σχετίζονται με την πλούσια βιοποικιλότητα, την προστασία του μοναδικού θαλάσσιου περιβάλλοντος που δίνει έμφαση στην ανάδειξη και στην προστασία εν γένει του θαλάσσιου τουρισμού.

Ακολουθείστε μας στο Google News