Η Κυβέρνηση της ΝΔ επαναφέρει πρακτικές και μνήμες της χουντικής επταετίας, θέτοντας σε εφαρμογή σχέδιο εξόντωσης της Δημοκρατίας με την κατάργηση του Συνταγματικού δικαιώματος των διαδηλώσεων. Το σχέδιο αυτό έρχεται σαν συνέχεια του ηλεκτρονικού φακελώματος των συνδικαλιστών, της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, των παράνομων παρακολουθήσεων πολιτών, της επιβολής καθολικής «ομερτά» στα προπληρωμένα συστημικά ΜΜΕ και των δημόσιων απειλών Υπουργών κατά Δικαστικών.

Οι αντεργατικές πολιτικές -εν μέσω της λαίλαπας των μνημονίων- και η δραματικά επιδεινούμενη πολιτική στα εργασιακά που εφαρμόζει η τωρινή Κυβέρνηση, είχαν σαν αποτέλεσμα το κατρακύλισμα της χώρας μας στην 138η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων σύμφωνα με τον πρόσφατο δείκτη του World Economic Forum. Είμαστε πλέον πίσω από Πακιστάν, Ινδία, Αίγυπτο, Εκουαδόρ, Μογγολία, Κένυα, Νιγηρία, Ιράν, Ουγκάντα, Αιθιοπία κλπ στην προστασία του κόσμου της εργασίας.

Αντί η σημερινή κυβέρνηση να θεραπεύσει αυτόν τον εργασιακό Μεσαίωνα και να προστατεύσει τους εργαζόμενους, συμπεριφέρεται με πρωτοφανές μίσος και έχθρα εναντίον τους. Προσπαθεί με απίστευτα Νομοθετήματα και μαφιόζικους τρόπους να επιβάλει την «ομερτά» και στους εργαζόμενους. Νομοθετεί για πολύμηνες φυλακίσεις διαδηλωτών αλλά και αναζήτηση αστικών ευθυνών-αποζημιώσεων για τυχόν ζημιές που το ίδιο το παρακράτος ξέρουμε χρόνια τώρα ότι δημιουργεί.

Η κυβέρνηση επί της ουσίας δαιμονοποιεί την αντίθετη άποψη. Καμιά δίκαιη διεκδίκηση από εργαζόμενο δεν θα γίνει ανεκτή και οι κυβερνητικές προθέσεις επικοινωνούνται με πρωτοφανή ωμότητα και κυνικότητα.

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι ούτε υπήρξαν ποτέ οι εργαζόμενοι διαδηλωτές.
Αντιθέτως εθνική μάστιγα συνιστά το πλιάτσικο που έγινε και συνεχίζεται στον μέγιστο βαθμό σήμερα, από τα γραβατωμένα πιράνχα που ληστεύουν αναίσχυντα και φανερά τον ιδρώτα και τους κόπους των εργαζομένων. Οι ίδιοι πολιτικοί και πολιτικές που έκαναν την χώρα μας παγκόσμιο επαίτη και μετέτρεψαν τους εργαζόμενους σε δούλους, επανήλθαν για να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο, ως πιστοί εντολοδόχοι του ΣΕΒ, των Τραπεζιτών και της πλουτοκρατίας.

Το χουντικής έμπνευσης επαίσχυντο ακροδεξιό Νομοσχέδιο αν νομοθετηθεί τελικά, θα καταργηθεί στην πράξη από τους εργαζόμενους στους δρόμους και στις πλατείες. Εκεί θα αναμετρηθούμε… Εκεί που είμαστε διαχρονικά δυνατότεροι από όλες τις Κυβερνήσεις όσα ΜΑΤ και αν παρατάξουν, όσα δακρυγόνα και αν πετάξουν γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Γιατί είμαστε οι πολλοί και είναι οι λίγοι. Ραντεβού στους δρόμους και στις πλατείες.

Για την επαναφορά όλων των κατακτήσεων των εργαζομένων.
• Για μόνιμη δουλειά με δίκαιη αμοιβή και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
• Για την μείωση της ανεργίας.
• Για την ενίσχυση της Παιδείας και της Υγείας.
• Για την προστασία των κόπων μας από μίζες-ρεμούλες και αρπαχτές.
• Για την ζωή μας την ίδια.

Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτρης ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιώργος ΣΕΛΕΒΑΚΟΣ