Κλιμάκιο του δήμου Κύμης Αλιβερίου με τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Νίκο Μπαράκο, τον υπεύθυνο του δήμου πολιτικής προστασίας Κώστα Δημά και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Ζέρβα επισκέφθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Γιώργο Κελαϊδίτη και τον προϊστάμενο έργων των τεχνικών υπηρεσιών Εύβοιας Αλέξανδρο Βαγγελάκο τις πληγείσες περιοχές του δήμου.

Οι καταστροφές σε όλη την έκταση του δήμου Κύμης Αλιβερίου είναι τεράστιες και αφορούν και στις πέντε δημοτικές ενότητες Αυλώνος -Δυστίων- Κονιστρών-Κύμης-Ταμυνέων. Για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο δήμος Κύμης Αλιβερίου αντιμετωπίζει έντονα πλημμυρικά φαινόμενα ασυνήθιστα για την εποχή.

Ο όγκος του νερού που έχει δεχθεί η περιοχή είναι πρωτόγνωρος για αυτή την περίοδο. Εκτεταμένες ζημιές, κατολισθήσεις και πλημμύρες υπάρχουν σε πολλά σημεία του δήμου Κύμης Αλιβερίου με χαρακτηριστικότερα το δρόμο Στόμιο Πλατάνα, την Μουρτερή, την Κορασίδα τον Κάλαμο.

Στον Κάλαμο μηχάνημα του δήμου Κύμης Αλιβερίου επιχειρούσε παρουσία του αντιδήμαρχου Γ. Κότσαρη την απομάκρυνση φερτών υλικών καθώς τα νερά του ρέματος περνούσαν μέσα από τα σπίτια και τα μαγαζιά του παραλιακού οικισμού. Στην Κορασίδα ο δρόμος έχει καταρρεύσει αποκόπτοντας εντελώς τα σπίτια και τα μαγαζιά της παραλίας.

Ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς με νέο έγγραφό του προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φ.Σπανό ζητά να κηρυχθεί εκ νέου η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι το τέλος του έτους.

Από τον Φεβρουάριο ο δήμος έχει ζητήσει οικονομική ενίσχυση από το υπουργείο Εσωτερικών ύψους περίπου 1.200.000 ευρώ. Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου και Περιφέρεια αμέσως μετά την καταγραφή των ζημιών θα διεκδικήσουν τις απαιτούμενες πιστώσεις για την αποκατάσταση των νέων καταστροφών και την διεκδίκηση αποζημίωσης των πληγέντων.