Αυξημένη δύναμη της Αριστεράς, με πρωταγωνιστή τη Δημοκρατική Αριστερά, διαπιστώνεται για άλλη μία φορά, σε άλλη μία δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Kontra channel και η οποια διενεργήθηκε στο χρονικό διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου.

Στη δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία διατηρεί την πρωτιά σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, ωστόσο τα δύο «μεγάλα» κόμματα μόλις και μετά βίας συγκεντρώνουν ποσοστά που 34,3% (!!!).Το ΚΚΕ 9,3%, ο ΛΑΟΣ 5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%, η Δημοκρατική Αριστερά 6,9%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 3,2% και το Αρμα Πολιτών 0,4%. Αλλο απαντά το 4,2%, Λευκό/άκυρο το 9,1%, δεν ξέρω/δεν απαντώ το 3,3%, ενώ η αποχή ανέρχεται στο 16%.

Ενισχυμένα είναι και τα ποσοστά του προέδρου του ΣΥΝ και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Σε ό,τι αφορά τη γνώμη για τους πολιτικούς αρχηγούς, για όλους τους οι αρνητικές γνώμες υπερέχουν των θετικών. Την καλύτερη επίδοση έχει ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και ακολουθεί ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ενώ στο χαμηλότερο επίπεδο από όλους είναι οι θετικές κρίσεις για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

Σχετικά με την απόφαση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου, οι απόψεις στο σύνολο των ψηφοφόρων είναι μοιρασμένες. Ποσοστό 41% απαντά πως ουσιαστικά προσυπέγραψε το μνημόνιο ακυρώνοντας τις θέσεις της ΝΔ, ενώ το ίδιο ποσοστό ερωτηθέντων απαντά πως λειτούργησε υπεύθυνα για την εκταμίευση της έκτης δόσης και την αποφυγή της χρεοκοπίας.

Στο ερώτημα τι πρέπει να γίνει στο ΠΑΣΟΚ, οι περισσότεροι ερωτηθέντες, και στο σύνολο των ψηφοφόρων αλλά μεταξύ των ψηφοφόρων του κόμματος, απαντούν ότι πρέπει να εκλεγεί νέος πρόεδρος.

Έκπληξη αποτελεί η απάντηση που δίνει το 40% των ερωτηθέντων για το χρόνο διενέργειας των εκλογών.
Στη συγκεκριμένη ερώτηση απαντούν «όποτε το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες».

dailynews24.gr