Το Δημοτικό Σχολείο Μακρυκάπας επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ που υλοποιείται σε σχολεία που βρίσκονται σε κοινωνικο-οικονομικά ευπαθείς περιοχές από το Ινστιτούτο Prolepsis, με την ευγενική υποστήριξη δωρητών. Ειδικά στο σχολείο μας το Πρόγραμμα υλοποιείται με την ευγενική δωρεά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το Πρόγραμμα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Η έναρξη του Προγράμματος στο σχολείο μας θα πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου, διανομή γευμάτων έως τις 13.30, με έναρξη της σίτισης των παιδιών την 25η Νοεμβρίου 2022 και θα διαρκέσει έως τη λήξη του σχολικού έτους.

Το Πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν να λαμβάνουν καθημερινά ένα δωρεάν υγιεινό γεύμα, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την υγιεινή διατροφή και την προαγωγή της υγείας τόσο των μαθητών όσο και των οικογενειών τους. Τα διαιτολόγια σχεδιάζονται με γνώμονα τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών και τις αρχές της υγιεινής διατροφής. Θεωρούμε επιβεβλημένο να ευχαριστήσουμε τόσο το ινστιτούτο Prolepsis όσο και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τη δωρεά της, και να κοινοποιήσουμε αυτήν στα Μ.Μ.Ε της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, καθώς και του Δήμου Χαλκιδέων.

Ακολουθείστε μας στο Google News