Ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων στα πλαίσια του Προγράμματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας θα διενεργήσει δωρεάν ιατρικούς προληπτικούς ελέγχους στα τοπικά διαμερίσματα. Ο έλεγχος θα περιλαμβάνει εξέταση χοληστερίνης-τριγλυκεριδίων-σακχάρου, αρτηριακής πιέσεως, μέτρηση οξυγόνου και καρδιολογικό έλεγχο με ηλεκτροκαρδιογράφημα και κλινική εκτίμηση.

Ο πρώτος ιατρικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε στην Κοινότητα Καθενών στις 10/12/2019 από την εντεταλμένη σύμβουλο του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, Ιατρό κ. Αφέντρα Σοφία και υπεύθυνη του προγράμματος «Προληπτικού Ελέγχου». Η καρδιολογική εξέταση έγινε από την Καρδιολόγο κ. Κατερίνα Μεγάλου Αντιδήμαρχο Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων. Στη δράση αυτή σημαντική ήταν η συμμετοχή του προσωπικού του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η ανταπόκριση από τη δράση αυτή ήταν άκρως ικανοποιητική από τους κατοίκους της περιοχής και γι αυτό θα συνεχιστεί και σε άλλες Κοινότητες του Δήμου μας, όπου το πρόγραμμα θα ανακοινώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ανακοινώνουμε ότι ο επόμενος ιατρικός έλεγχος θα διενεργηθεί στην Κοινότητα Λούτσας στις 17/12/19 από ώρα 09:00 έως και 14:00.