Ο Τομέας Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων & Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι», παρέχει δωρεάν μαστογραφίες σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες.

Ο καρκίνος του μαστού χρήζει έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης, κάτι που δεν είναι εφικτό για όλους λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας που μαστίζουν την κοινωνία μας.

Οι άποροι και ανασφάλιστοι συμπολίτες μας εξαναγκάζονται να παραμελούν την υγεία τους με επιπτώσεις πολλές φορές μη αναστρέψιμες. Ο Τομέας Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, επιχειρώντας να δώσει πρόσβαση για τη συγκεκριμένη προληπτική εξέταση στις άπορες και ανασφάλιστες συμπολίτισσες, προχώρησε στην ανωτέρω συνεργασία.

Το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών, αρχίζει στις 4 Οκτωβρίου.

Οι ενδιαφερόμενες άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες, ηλικίας 40-69 ετών, θα πρέπει να απευθύνονται για τον προγραμματισμό της μαστογραφίας, έως και τις 20 Σεπτεμβρίου, στον υπεύθυνο του Τομέα Υγείας, δημοτικό σύμβουλο και γιατρό, Γιώργο Βοσκό, στα τηλέφωνα 22210-85008 και 697-7296005.