Ανοικτή πολιτική εκδήλωση για τους ετεροδημότες στην Αθήνα πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής, Δημήτρης Πιπεργιάς. 

Για τον άνθρωπο, το συνδικαλιστή και τον πολιτικό Δημήτρη Πιπεργιά μίλησαν με θερμά λόγια ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος (ΟΚΕ) και ο Νίκος Φωτόπουλος, Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ εκφράζοντας την ισχυρή πεποίθησή τους ότι η Εύβοια χρειάζεται στη Βουλή έναν πολιτικό με την αγωνιστικότητα και το πάθος του Δημήτρη Πιπεργιά.

Παίρνοντας το λόγο, ο Δημήτρης Πιπεργιάς, αφού ευχαρίστησε όλους τους συντρόφους και φίλους για την παρουσία τους, μίλησε για την κρισιμότητα της κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μετά από 5,5 χρόνια γαλάζιας διακυβέρνησης. «Δεν είναι ώρα για συνθήματα και χαλαρές κουβέντες. Είναι ώρα για ειλικρινή διάλογο και πολλή δουλειά» τόνισε χαρακτηριστικά. Μίλησε για το ραντεβού του λαού με την ιστορία στις 4 Οκτώβρη, που θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας νέας πορείας της χώρας, με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου.
Συνέχισε την ομιλία του αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο, βιώνουμε μια παρακμή, κρίση στους θεσμούς και στις αξίες, φτάσαμε στο κράτος των κουμπάρων, των κολλητών, μιας κυβέρνησης, που φορτώνει τα βάρη στις πλάτες των αδυνάτων. Και ο Νομός μας βίωσε με τις πρόσφατες πλημμύρες την ανικανότητα της κυβέρνησης της Ν.Δ.» Και συνέχισε λέγοντας: «Στο ΠΑΣΟΚ δεν είμαστε αιθεροβάμονες. Ξέρουμε ότι χρειάζεται πολλή δουλειά, αλλά κυρίως μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία και ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης».
Ο Δημήτρης Πιπεργιάς μετέφερε την αποφασιστικότητα του Γιώργου Παπανδρέου να συγκρουστεί με συμφέροντα και κάθε είδους νοοτροπίες, που κρατάνε τη χώρα πίσω ώστε να μπει ξανά η χώρα σε μια πορεία ανάπτυξης με τον άνθρωπο στο κέντρο των πολιτικών αποφάσεων.
Μίλησε για τις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ για την Ελλάδα και ανέλυσε τις δικές του προτάσεις για τον Εύβοια.
Ζήτησε καθαρή εντολή τόσο για το ΠΑΣΟΚ όσο και για τον ίδιο για την Ελλάδα και την Εύβοια των προσδοκιών όλων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των άλλων: η Σταυρούλα Σαλουφάκου, υποψήφια Βουλευτής Επικρατείας, ο Θανάσης Τσούρας, υποψήφιος Α’ Αθήνας, ο Δημήτρης Βερβεσός, Αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, η Λίνα Αλεξίου, δημοσιογράφος και τα μέλη της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, κα Καραντινάκη και οι κ.κ. Κοντοπάνος και Φίλιππας.
Χαιρετισμό απέστειλε ο Απόστολος Κακλαμάνης, τ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και υποψήφιος Β’ Αθήνας, καθώς και δήμαρχοι της Εύβοιας.