Αυτό τον καιρό όλοι μας γινόμαστε μάρτυρες μιας συνολικής αναστάτωσης της πόλης, κυρίως από έργα τα οποία κάνει ο ΟΤΕ σκάβοντας όλους τους δρόμους της Χαλκίδας, αλλά και τοποθετώντας «ντουλάπες» κέντρων σε πολλά σημεία σε πάρκα, δρόμους και λοιπά.

Κανένα πρόβλημα, μιας και εκσυγχρονίζονται οι γραμμές του ΟΤΕ ώστε να έχει καλύτερες υπηρεσίες ο πολίτης –Καταναλωτής. 
Όμως παράλληλα μου έρχεται στο νου, ότι όταν ένας πολίτης θέλει να ξεφορτώσει υλικά για την επισκευή του σπιτιού του στο πεζοδρόμιο ή σε μέρος του δρόμου πρέπει πρώτα να περάσει από το Ταμείο του Δήμου να πληρώσει το σχετικό παράβολο, όχι και ευκαταφρόνητο ποσό, ώστε να πάρει την άδεια κατάληψης πεζοδρομίου ή μέρους του δρόμου ώστε να μπορέσει να κάνει την δουλειά του. 
Μου έρχονται επίσης στο νου οι αποικιοκρατικού χαρακτήρα συμβάσεις που κάνει ο ΟΤΕ ή η Cosmote με τους καταναλωτές, όπου σε δεσμεύουν και δεν μπορείς να ξεφύγεις από τα δεσμά τους.
Αυτοί δε που ταλαιπωρούνται πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας, δημοτικά τέλη και όλα τα …αμαρτήματα.
Τα ερωτήματα που τίθεται είναι τα εξής: 
Ο ΟΤΕ, σημειωτέον ιδιωτική ξένη εταιρεία, έχει πάρει την σχετική άδεια κατάληψης δρόμων και πεζοδρομίων;
Έχει πληρώσει το σχετικό παράβολο;

Και τι ύψους είναι;
Επίσης για την τοποθέτηση των Κέντρων σε πάρκα, πεζοδρόμια κ.λ.π. πληρώνει τέλος παραχώρησης;
Γιατί γνωρίζω πως αν κάποιος ταλαίπωρος επαγγελματίας έχει κάνα τραπέζι παραπάνω σε χώρο που του έχει παραχωρηθεί και πληρώνει, τότε ο πέλεκυς των προστίμων πέφτει αμείλικτος. 
Τέλος, πληρώνει η ιδιωτική εταιρεία του ΟΤΕ για την εγκατάσταση και χρήση του δικτύου σε δρόμους και σημεία τα οποία είναι δημοτικοί χώροι και άρα του λαού;
Συμπολίτευση, αντιπολίτευση, φορείς και λοιποί συγγενείς …που είναι;
Δεν πιστεύω όλα αυτά (δρόμοι , πάρκα κ.λ.π.) να έχουν παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και απλά εμείς να είμαστε άβουλοι και μοιραίοι θεατές.
Την απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα πρέπει να την γνωρίζουν οι πολίτες έχουν το δικαίωμα.
Γιώργος Δ. Μητροπέτρος 
Οικονομολόγος