Ο βουλευτής Σ.Κεδίκογλου  μαζί με τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο  και τον Νομάρχη συμμετείχαν στο συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης των πύρινων μετώπων.

Ελευθέριος Ραβιόλος, Υποψήφιος Δήμαρχος Καρύστου

Στη διάρκεια της πυρκαγιάς ο βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου μετέβη στον οικισμό Μπούρος και το Δημοτικό Διαμέρισμα Πλατανυστό, όπου διαπίστωσε το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η φωτιά, η οποία συνεχίζεται για τρίτη ημέρα με κατεύθυνση το Μετόχι και τον Αετό.
Αλλεπάλληλες εκκλήσεις του βουλευτή στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής είχαν ως αποτέλεσμα την αποστολή εναέριων μέσων (ένα ελικόπτερο Δίας την Κυριακή και δύο αεροσκάφη με ένα ελικόπτερο τη Δευτέρα). Δυστυχώς η τεράστια καταστροφή στην Αττική, αλλά και οι ισχυρές αναταράξεις στην Κάρυστο , που απειλούσαν τις ζωές των πιλότων, δεν επέτρεψαν να είναι συνεχής οι από αέρα επεμβάσεις και οι επίγειες δυνάμεις χρειάστηκε να δώσουν πραγματική μάχη για να συγκρατήσουν τις φλόγες.
Ο Σίμος Κεδίκογλου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημοσίως τους πυροσβέστες και τους εθελοντές για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους.