Ο Ηλίας Πετσής, Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού καταγγέλλει τον Δήμαρχο, Ζ.Χριστοφή για παράνομη χωματερή στην περιοχή της Λιχάδας.

Εικόνες ντροπής αντικρίζει όποιος επισκεφθεί τον ΧΑΔΑ της πρώην Κοινότητας Λιχάδας, όπου λειτουργεί τους τελευταίους 7 μήνες παράνομη χωματερή με τις ευλογίες του κυρίου Ζάχου και της δημοτικής αρχής. Μια χωματερή, η οποία αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον αφού βρίσκεται στα όρια δασικής περιοχής και ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς είναι άμεσος.

Την Τρίτη 12 Ιουλίου το πρωί, έπειτα από έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, βρέθηκα στο χώρο και διαπίστωσα ο ίδιος όχι μόνο την ύπαρξη, αλλά και τη λειτουργία της παράνομης χωματερής.

Η χρήση της συγκεκριμένης χωματερής είναι παράνομη από τη στιγμή που λειτουργεί ο ΧΥΤΑ Βορειοκεντρικής Εύβοιας στην Ιστιαία και απαγορεύεται από την κοινοτική και εθνική νομοθεσία η λειτουργία των ΧΑΔΑ. Επίσης δεν εξυπηρετεί κανέναν, πέρα από την ανεπάρκεια της συμπολίτευσης και του κυρίου Ζάχου.
Οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και οι επιπτώσεις για το περιβάλλον αναδεικνύουν την περιβαλλοντική ασυνειδησία του κυρίου Ζάχου και της παράταξής του, αφού ο ΧΑΔΑ βλάπτει το τουριστικό προϊόν και κατ’ επέκταση την οικονομία της περιοχής.
Η πρώτη ενέργεια, στην οποία πρέπει να προβείτε κύριε Ζάχο είναι να ζητήσετε την παραίτηση του κυρίου Μουλά, αντιδημάρχου υπεύθυνου σε ζητήματα καθαριότητας και της κυρίας Ζαγκανά, αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Λιχάδας. Για όσα ζητήματα ξεφεύγουν του πολιτικού μην ασχοληθείτε αφού τον λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη.