Εκδήλωση για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής- Υπερκινητικότητας ( ΔΕΠ-Υ) διοργανώθηκε από το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Δ.Ε. Ν. Εύβοιας την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίουστη Χαλκίδα.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι νεότερες απόψεις και δεδομένα για τη ΔΕΠ-Υ από την Ειδική Παιδαγωγό, Δρ. Αγλαΐα Σταμπολτζή, οι ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις από την παιδική ηλικία έως την ενήλικη ζωή και ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας από την Επίκουρη Καθηγήτρια στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, κα Αικατερίνη Αντωνοπούλου, ενώ ο κος Αντρέας Καρυστινός, Ψυχολόγος στο ΚΕΔΔΥ Εύβοιας αναφέρθηκε στη διάγνωση, στην ένταξη και στη διαχείριση μαθητών με ΔΕΠ-Υ στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Από τις εισηγήσεις των ειδικών προέκυψε ότι η ΔΕΠ-Υ επηρεάζει πολλές πτυχές της ανάπτυξης του παιδιού, ενώ πολύ συχνά συνεχίζει να υπάρχει και στην ενήλικη ζωή. Εκτός από τις επιπτώσεις στο σχολείο επηρεάζει ολόκληρη τη λειτουργία της οικογένειας. Για την αντιμετώπισή της απαιτείται η συνεργασία του σχολείου και της οικογένειας, η υιοθέτηση κοινής πολιτικής από το σχολείο για την υποστήριξη των μαθητών με ΔΕΠ-Υ, η διαρκής επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και η συμβουλευτική υποστήριξη των γονιών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Συνεδριακή αίθουσα με τη συμπαράσταση του ΔΟΑΠΠΕΧ.

Η Υπεύθυνη του ΣΣΝ Ν. Εύβοιας

Ιωάννα Ηλιοπούλου