Την Πέμπτη 25 Απρίλη, στις 19:00 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ευβοίας, το ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα «Ανεργία. Ποιος βάζει λουκέτο στα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις και τα μικρομάγαζα; Οι θέσεις του ΚΚΕ». Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Μαρίνος.

Εργαζόμενη – εργαζόμενε, άνεργη – άνεργε

Με την εκδήλωση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης από το 2008 έως σήμερα, η ανεργία εκτινάχθηκε σε ακραία επίπεδα. Στην περιοχή μας έκλεισαν ή σταμάτησαν τη λειτουργία τους τα περισσότερα μεγάλα εργοστάσια. Δίπλα σε αυτά, υπάρχουν άλλα που «φυτοζωούν». Παράλληλα, έκλεισαν εκατοντάδες μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις. Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα χιλιάδες νέους ανέργους.

Ορισμένοι διαλαλούν ότι φταίνε οι τεμπέληδες εργαζόμενοι, τα ψηλά μεροκάματα, τα σωματεία, οι απεργίες. Άλλοι υποστηρίζουν ότι οι καπιταλιστές «αναγκάστηκαν» ή «οδηγήθηκαν» στο κλείσιμο. Κάποιοι άλλοι που δρουν στο εργατικό κίνημα χαρακτηρίζουν τους καπιταλιστές «κακούς, ασυνείδητους, άσπλαχνους», ενώ δε λείπουν και αυτοί που λένε ότι οι μικροί ΕΒΕ και οι αυτοαπασχολούμενοι που έκλεισαν ήταν «κακοί επιχειρηματίες».

Ποιος όμως τελικά ευθύνεται για την κατάσταση; Είναι αντικειμενικό να συμβαίνει αυτό; Πολλοί ρωτάνε: Τι μπορούμε να κάνουμε; Υπάρχει διέξοδος;

Το ΚΚΕ φωτίζει τις αιτίες που δημιουργούν το φαινόμενο της ανεργίας και του κλεισίματος των εργοστασίων και των επιχειρήσεων. Προβάλει τις θέσεις του και την πολιτική πρόταση διεξόδου από την κρίση προς όφελος του λαού.

Καλούμε τους άνεργους και τις άνεργες, τους απλήρωτους, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ που καταστρέφονται, όλους όσους αγωνιούν να παραβρεθούν στην εκδήλωσή μας για να κουβεντιάσουμε για όλα αυτά. Απευθύνουμε ιδιαίτερο κάλεσμα στους εργαζόμενους και τους απολυμένους των εργοστασίων ΣΕΛΜΑΝ, ΝΕΟΣΕΤ, ΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΒΕΤ, ΑΓΕΤ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ, ΒΙΟΜΕΚ που ζούνε από «πρώτο χέρι» αυτή την κατάσταση.