Άλλη μια σχολική χρονιά ολοκλήρωσε τη διαδρομή της. Με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας, δημιουργήσαμε για τρίτη συνεχόμενη χρόνια μια Γιορτή Λήξης του Σχολικού Έτους, όπου συγκεντρωθήκαμε εκπαιδευτικοί, γονείς, εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και μαθητές, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί σε ένα μοναδικό χώρο φιλοξενίας, το προαύλιο του σχολείου μας.

Η γιορτή ξεκίνησε με τη μελωδία του Χανιώτικου Συρτού και το θερμό χαιρετισμό που απηύθυνε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Φράγγος προς το κοινό.

Ακολούθησε η παρουσίαση των προγραμμάτων Erasmus+ στα οποία συμμετείχαν οι μαθητές μας τη διάρκεια του σχολικού έτους. Μαθητές και εκπαιδευτικοί συνεργάστηκαν και αξιοποίησαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους σε πλήθος πεδίων επιμόρφωσης.
Πραγματοποιήθηκαν και παρουσιάστηκαν τα εξής Ευρωπαϊκά Προγράμματα:
• «Κατάρτιση σε Εφαρμογές Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών στην Κύπρο»
• «Κατάρτιση σε Πρακτικές Ένταξης Προσφύγων στη Γερμανία»
• «Youth Wings of Europe στην Πολωνία»

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση της πολιτιστικής δραστηριότητας της σχολικής μονάδας. Με τη συνδρομή και το ζήλο των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας ολοκληρώθηκαν τα πολιτιστικά Προγράμματα:
• «Blog your heritage»
• «Ασφαλής Μετακίνηση για Άτομα με Αναπηρία»

Ασφαλώς από τη βραδιά εορτασμού αλλά και απολογισμού δεν έλειψε και η παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης, «Καλλιέργεια Διατροφικής, Πολιτιστικής και Περιβαλλοντικής Κουλτούρας στους Μαθητές» που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ». Το σχολείο μας ανέπτυξε ποικίλες δράσεις:
• «Η Διατροφή και ο Αθλητισμός είναι τροφή για τον Οργανισμό μας»
• «Η Χαλκίδα με άλλο Μάτι»
• «Αναβάθμιση του σχολικού κήπου σύμφωνα με τις αρχές της Αειφορίας»
• «Οι κουζίνες του κόσμου ως μέσο Πολιτισμού των λαών»
Οι δράσεις ήταν υπενθύμιση σε όλους μας ότι ενωμένοι και προσηλωμένοι στην αναζήτησή κοινών στόχων δημιουργήσαμε νέα δεδομένα στο σχολικό περιβάλλον και ανανεώσαμε τους γνωστικούς μας ορίζοντες.

Η εκδήλωση λήξης της σχολικής χρονιάς συνεχίστηκε με τον απολογισμό του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας αλλά και τον απολογισμό-ομιλία του προέδρου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας, κ. Δημήτριου Μπαλαμούτη που απένειμε και τα αναμνηστικά αποφοίτησης στους μαθητές της Γ’ Τάξης.

Η βραδιά πλαισιώθηκε με ζωντανή μουσική από τον Δημήτρη Αναστόπουλο, δάσκαλο Ηλεκτρικής και Ακουστικής Κιθάρας στο Ευβοϊκό Ωδείο Σιάνου. Επίσης έπαιξαν παραδοσιακή μουσική, ο μαθητής Δεληγιάννης Ιωάννης με τη λύρα του και ο πρώην μαθητής μας, Τριανταφύλλου Ευάγγελος με το λαούτο του.

Το σχολείο μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εορταστική εκδήλωση:
Ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Χαλκίδας π. Ιωάννης Φαφούτης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην εκπαιδευτικός του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας κ. Γεώργιος Ακριώτης, ο εκπρόσωπος της νέας Δημοτικής Αρχής Χαλκίδας κ. Βασίλειος Γουρνής, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Οικονομίας και έχουσα την παιδαγωγική ευθύνη του σχολείου μας κ. Αννούλα Κακαλέ, η πρώην Σχολική Σύμβουλος Αγγλικής κ. Άννα Σιγανού και ο πρώην Σχολικός Σύμβουλος Μηχανολόγων κ. Αθανάσιος Κονταξής.