Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας συμμετέχει ενεργά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Λέπουρα Ευβοίας ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην ευρύτερη περιοχή.

Μετά τη συγκέντρωση τα μέλη του συλλόγου θα επισκεφτούν και θα πεζοπορήσουν μέχρι το κάστρο της Δραγωνέρας που βρίσκεται στο λόφο Δραγωνέρα ή Δραγγονάρα ή Τραγκουνάρα στους ανατολικούς πρόποδες του όρους Μαυροβούνι και δυτικά από το χωριό Βρύση στην περιοχή Κύμης. Κάτω από το λόφο κυλάει το ρέμα Μανικιάτης.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί βόλτα στη Νεραϊδόλιμνη Ανδρονιάνων, ενός νέου παραποτάμιου μονοπατιού που ξεκάνει από την γέφυρα των Δένδρων (Νεραϊδόσπιτα) μέσα σε πλούσια βλάστηση και πανέμορφους μικρούς καταρράκτες και φτάνει έως την Νεραϊδόλιμνη που βρίσκεται κοντά στο χωριό Δένδρα. Το μονοπάτι είναι σηματοδοτημένο και έχει μήκος 1200 μέτρα. Φυσικά είναι κατάλληλο και για παιδιά.

Ώρα αναχώρησης: 09:30 από το παρκινγκ της Περιφέρειας με δικά τους οχήματα. Συνάντηση στο Αλιβέρι στον περιφερειακό δρόμο έξω από την καφετέρια Νόστιμο στις 10:30. Όλοι μαζί θα μεταβούμε στο χωριό Λέπουρα για τη συνάντηση διαμαρτυρίας. Μετά το τέλος της συνάντησης θα μεταβούν στο χωριό Βρύση και από εκεί θα περπατήσουμε μέχρι το κάστρο.

Ακολουθείστε μας στο Google News