Εκδρομή στο Λαύριο οργανώνει το Τοπικό Τμήμα Αλιβερίου αγαπητοί φίλοι και μέλη της ΕΕΣ. Όχι γιατί γίνεται χορός όπως λέει το τραγούδι των Χατζιδάκι- Γκάτσου, αλλά για να ανακαλύψουμε με την περιηγητική μας διάθεση αυτή την πόλη- ζωντανό μουσείο με την σημαντική και πολυκύμαντη ιστορία χιλιάδων ετών.

Τι θα δούμε στο Λαύριο.

• Το αρχαίο θέατρο του Θορικού. «το αρχαιότερο σωζόμενο θέατρο στην Ελλάδα, ελλειψοειδές με ορθογώνια ορχήστρα.» Στα ανατολικά του φαίνεται η θάλασσα και στο βάθος η Μακρόνησος.

• Το φρέαρ του Σερπιέρη και το Ορυκτολογικό Μουσείο, στην Καμάριζα (Αγ. Κων/νος) όπου θα γίνει ξενάγηση. Περιοχή της Καμάριζας αποτελούσε το κέντρο των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην κλασική περίοδο και στη νεότερη μεταλλευτική ιστορία του Λαυρίου.

• Το Τεχνολογικό Πάρκο. Στη θέση της παλαιάς Γαλλικής Εταιρείας Λαυρίου (Compagnie Française des Mines du Laurium. Το ΤΠΠΛ περιλαμβάνει βιομηχανικούς, εργαστηριακούς και επαγγελματικούς χώρους υψηλής αισθητικής και αρχιτεκτονικής αξίας, οι οποίοι χτίσθηκαν κατά τη χρονική περίοδο 1875-1940.

• Τη Γαλλική Μεταλλευτική Σκάλα.

• Το Αρχαιολογικό Μουσείο Λαυρίου.

• Νεοκλασικά κτήρια στην πόλη και την περίφημη Ψαραγορά έργο Τσίλερ

• Τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο οποίος «…πέρα από το οικείο λευκό και γαλάζιο στερεότυπο, αναδύεται υποβλητικός, μυστηριώδης, απόκοσμος, αυτόφωτος»

Πρόγραμμα εκδρομής 15 Μαίου 2022

08:00 Αναχώρηση από Αλιβέρι.

10:40 Άφιξη στο Λαύριο μέσω Αττικής Οδού. Έναρξη της περιήγησης διάρκειας περίπου 3 ωρών.

14:00 Φαγητό σε ταβέρνα ή ψητοπωλείο της περιοχής.

16:00 Ελεύθερος χρόνος.

18:00 Αναχώρηση «…στου γλαυκού το γειτόνεμα». για το Σούνιο, τον ναό του Ποσειδώνα,

19:00 Επιστροφή μέσω Αναβύσσου, Βουλιαγμένης, Γλυφάδας με ενδιάμεση στάση για καφέ.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και οι όροι υγιεινής.

Δηλώσεις συμμετοχής Λ. Μεγαρίτη τηλ 6937161098

Ακολουθείστε μας στο Google News