Το πύρινο μέτωπο κινείται ανεξέλεγκτο προς την περιοχή των Γουβών με τον κίνδυνο για τα χωριά της περιοχής να είναι άμεσος. Λίγο πριν από τις 10.30 δόθηκε εντολή εκκένωσης προς την Ιστιαία για τους κατοίκους που βρίσκονται σε Πευκί, Αρτεμίσιο, Βουλίκι και Γούβες.

https://twitter.com/112Greece/status/1424274794585989121

Αεροσκάφη αναμένονταν λίγο μετά τις δέκα το πρωί, αφού λόγω του πυκνού καπνού δεν υπήρχε ορατότητα και δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν.

Κυκλωμένο από τις φλόγες παραμένει το χωριό Ελληνικά. Πυροσβέστες και κάτοικοι, που έχουν απομείνει εκεί μετά την εκκένωση του, κάνουν απελπισμένες προσπάθειες να σώσουν ό,τι μπορούν. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους και τους παραθεριστές είχαν συγκεντρωθεί στην παραλία του Αγίου Νικολάου για να αναχωρήσουν με πλοία, μιας και η θάλασσα είναι η μοναδική διέξοδος.

Στο λιμάνι στο Ψαροπούλι μεταφέρθηκαν εννέα πολίτες, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από την παραλία Μαύρικα από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εξαιτίας της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Από εκεί συνολικά 63 άτομα έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια από επιβατηγό τουριστικό σκάφος, στο λιμάνι της Σκιάθου, ενώ ακόμη 13 άτομα μεταφέρονται από επιβατηγό τουριστικό σκάφος, στο λιμάνι Πευκί Ευβοίας.

Στα Βασιλικά η φωτιά μπήκε μέσα στην πόλη, καθώς οι τεράστιες φλόγες και το θερμικό φορτίο εμπόδισαν τα πυροσβεστικά οχήματα που ήταν παραταγμένα από το απόγευμα να τη σταματήσουν.

Ακολουθείστε μας στο Google News