Την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019 άγνωστοι διέρρηξαν το παράθυρο της αίθουσας της Κεντρικής Έκθεσης που διαθέτει το «Σπίτι με τα Αγάλματα» στην Πλατεία Μάλλιου στην Χαλκίδα.

Δυστυχώς οι κλέφτες πήραν πολύτιμα κειμήλια και βανδάλισαν τον χώρο. Οι υπεύθυνοι του Λυκείου Ελληνίδων αντίκρισαν με μεγάλη λίπη τον χώρο σε άθλια κατάσταση με τα σημάδια που άφησαν πίσω τους οι ληστές.

Ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης δήλωσε: Εχτές, ένα από τα σημαντικότερα τοπόσημα της πόλης μας, το «Σπίτι με τα Αγάλματα» παραβιάστηκε και βανδαλίστηκε από αγνώστους. Συγκεκριμένα, οι ληστές-βάνδαλοι παραβίασαν το παράθυρο της αίθουσας που στεγάζεται η κεντρική έκθεση με τις περιφημες στολες του Λυκείου των Ελληνίδων, έκλεψαν πολύτιμα κειμήλια και βανδάλισαν με μίσος οτι βρέθηκε στο πέρασμα τους. Η εικόνα που αντικρίσαμε είναι αποκρουστική και προκαλεί μεγάλη θλίψη.Δεν μπορουμε να ανεχόμαστε ως κοινωνία αλλο τέτοιες συμπεριφορές.Η αδιαφορία για το δημόσιο χώρο είναι ζήτημα που πρεπει επιτελους να μας απασχολήσει σοβαρά όλους!

Ακολουθείστε μας στο Google News