Ο Δήμος Κηρέως με την παρακάτω ανακοίνωση εκφράζει τη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι εξαιρέθηκε απο τις χρηματοδοτήσης για την αντιμετώπιση των καταστροφών απο τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.
“Με θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμος Κηρέως εξαιρέθηκε της χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκάλεσαν οι πρόσφατες βροχοπτώσεις.
Παρά το γεγονός ότι κηρυχθήκαμε από την Πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά τις πρόσφατες πλημμύρες, ο Δήμος μας εξαιρέθηκε από τις έκτακτες χρηματοδοτήσεις των 2,1 εκατομμυρίων ευρώ που διέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση των αναγκών των πληγέντων Δήμων της Εύβοιας.
Ταυτόχρονα ακόμη δεν μας έχουν δοθεί από το ΥΠ.ΕΣ. τα 60.000,00€ προκειμένου να πληρωθούν οι επαγγελματίες της περιοχής μας που εργάστηκαν για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο Προκόπι, τον Αύγουστο του 2008.
Χωρίς κανένα άλλο σχόλιο, απλά ευχαριστούμε τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, για το ενδιαφέρον τους προς το Δήμο Κηρέως”.