Εξιχνιάσθηκε η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, σε εξοχική κατοικία στα Πολιτικά Ευβοίας

Συνελήφθη ο ένας από τους δύο δράστες, 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και Νομοθεσία περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος

Εξιχνιάσθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, στην εξοχική του κατοικία στη θέση «Βρυσάκια» Πολιτικών Ευβοίας.
 
Στο πλαίσιο της έρευνας, συνελήφθη χθες (27-09-2012) το πρωί, στα Πολιτικά Ευβοίας, ο ένας από τους δύο δράστες. Πρόκειται για έναν 21χρονο υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και Νομοθεσία περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα την 31-08-2012 το βράδυ, ο 21χρονος μαζί με έναν ακόμη συνεργό του, του οποίου τα στοιχεία ταυτότητας διερευνώνται, έχοντας  καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν στην ισόγεια εξοχική κατοικία του ζευγαριού, από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και στην συνέχεια με την απειλή μαχαιριών, ακινητοποίησαν τον 81χρονο ιδιοκτήτη, ενώ η 65χρονη σύζυγός του κοιμόταν σε παρακείμενο υπνοδωμάτιο.

Ακολούθως οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (1250) ευρώ, διάφορα κοσμήματα, δύο (2) φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (laptop) και δύο (2) κινητά τηλέφωνα (σχετικό το από 01-09-2012 Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας).
 
Από την συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, σε συνδυασμό με την συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του 21χρονου δράστη και συνελήφθη, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του συνεργού του.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η τρίτη ληστεία που εξιχνιάσθηκε τον τελευταίο μήνα, στο πλαίσιο των συστηματικών ερευνών και επιχειρήσεων του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας.

Προηγήθηκαν η εξιχνίαση της ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στην Νέα Αρτάκη Ευβοίας (σχετικό το από 13-09-2012 Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας) και η εξιχνίαση της ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στο Βασιλικό Ευβοίας (σχετικό το από 25-09-2012 Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας).