Εξιχνιάστηκαν, χθες (11-07-2012) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) περιπτώσεις κλοπών και τέσσερις (4)περιπτώσεις φθορών, σε βάρος διερχόμενων οδηγών στην περιοχή του Πυρίου Θηβών.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, προέκυψε ότι δράστες των ανωτέρω αδικημάτων είναι εννέα (9) άντρες ROMA, εκ των οποίων έξι ανήλικοι ηλικίας από 14 έως 17 ετών και τρεις ενήλικοι, ηλικίας 18, 20 και 29 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών.

Επιπλέον στην σχηματισθείσα δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και οι έξι (6) κηδεμόνες των ανηλίκων, ηλικίας από 32 έως 43 ετών, με την κατηγορία της παραμέλησης της εποπτείας τους.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες, έχοντας ενωθεί σε εγκληματική ομάδα τουλάχιστον από τις αρχές Μαΐου του 2012 και δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και πάντα νυχτερινές ώρες, ακροβολίζονταν σε γέφυρα που βρίσκεται πλησίον του οικισμού ROMA στο Πυρί Θηβών και ακινητοποιούσαν διερχόμενους οδηγούς, κυρίως γυναίκες, με σκοπό την διάπραξη κλοπών.

Σύμφωνα με τη μεθοδολογία των δραστών (modus operandi), αφού επέλεγαν τα υποψήφια θύματά τους, στην συνέχεια είτε πετώντας πέτρες, είτε τοποθετώντας διάφορα τεχνητά εμπόδια επί του οδοστρώματος (όπως ξύλα, καδρόνια, τσιμεντόλιθους κ.λ.π.), κατάφερναν να πετύχουν την ακινητοποίηση των οχημάτων τους και εκμεταλλευόμενοι την αναγκαστική τους στάθμευση και τον αιφνιδιασμό των οδηγών τους, εφορμούσαν και αφαιρούσαν από το εσωτερικό των οχημάτων, χρήματα, χρυσαφικά, προσωπικά έγγραφα και μικροαντικείμενα και μετά διέφευγαν και κρύβονταν στον παρακείμενο οικισμό τους.

Ειδικότερα, εξιχνιάσθηκαν δυο (2) περιπτώσεις κλοπών και συγκεκριμένα:


  • Την 09-06-2012 το βράδυ, αφαίρεσαν από Ι. Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 56χρονη ημεδαπή μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, δύο πιστωτικές κάρτες τραπεζών και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα (σχετικό το από 29-06-2012 Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας).


  • Την 25-06-2012 τα ξημερώματα, αφαίρεσαν από Ι. Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 50χρονη ημεδαπή μία τσάντα που περιείχε διάφορα χρυσαφικά, το χρηματικό ποσό των (80) ευρώ, τέσσερα βιβλιάρια τραπεζών, δύο κάρτες ανάληψης μετρητών και διάφορα προσωπικά της έγγραφα. Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή των δραστών στη τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Επιπλέον το χρονικό διάστημα από 05-06-2012 έως και 29-06-2012, οι δράστες, προκαλώντας φθορές, πέτυχαν την ακινητοποίηση ακόμη τεσσάρων (4) διερχόμενων οχημάτων με σκοπό την διάπραξη κλοπής, πλην όμως για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν να την πραγματοποιήσουν.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.