Έκτακτη επιχορήγηση Δήμου Αυλώνος για την αντιμετώπιση των καταστροφών από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2009, ζητά απο τον Υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπαγεωργίου με σχετική ερώτησή του:

«Καταστροφική ήταν η πυρκαγιά που έπληξε τον Δήμο Αυλώνος και ειδικότερα τα δημοτικά διαμερίσματα Νεοχωρίου και Αχλαδερής στις 23 Ιουλίου 2009. Από τη φωτιά καταστράφηκε έκταση άνω των 4.000 στρεμμάτων στα οποία υπήρχαν ελιές και άλλα καρποφόρα δέντρα ενώ κάηκαν δυστυχώς και πολλά ζώα συμπεριλαμβανόμενου του σπάνιου θηλαστικού Βίδρα που ζει στο ρέμα του Νηλέα. Ζημιές υπέστησαν επίσης κτίρια κτηνοτροφικής χρήσης, αποθήκες, δυο επιχειρήσεις και μια οικία, ενώ ήταν ευτύχημα το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές. Μετά από την πρώτη καταγραφή των ζημιών διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα για αντιπλημμυρικά έργα, ο καθαρισμός και η διάνοιξη του ρέματος Νηλέα, η δημιουργία αναχωμάτων κατά μήκος του ρέματος και ο καθαρισμός των γεφυρών. Ο Δήμος Αυλώνος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις δαπάνες αυτές καθώς οι πιστώσεις για την πολιτική προστασία έχουν ήδη κατανεμηθεί για την αντιπυρική περίοδο, έτσι πρέπει άμεσα να χρηματοδοτηθεί με έκτακτη επιχορήγηση ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στην αποκατάσταση των ζημιών και στα αντιπλημμυρικά έργα που απαιτούνται.
Με τα δεδομένα αυτά,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα προβεί άμεσα στην καταβολή έκτακτης επιχορήγησης στο Δήμο Αυλώνος ώστε να αντιμετωπιστούν οι ζημίες από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου και να προχωρήσει ο Δήμος στα αναγκαία για την πληγείσα περιοχή αντιπλημμυρικά έργα;»