Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Κηρέως, Πρόδρομος Ενωτιάδης, που τέθηκε σε αργία με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στις 7/9/2009 μου επεδόθη Απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που μου επέβαλε ποινή αργίας ενός μήνα, διότι δήθεν δεν χορήγησα στον τέως Δήμαρχο δημόσια έγγραφα για δικαστική χρήση, μετά από. μήνυση που είχε υποβάλλει εναντίον του ιδιοκτήτης τοπικού super market (Μαρινόπουλος – Διατροφική ΕΠΕ) επειδή ο κ. Τριάντης δεν του χορηγούσε επί σχεδόν 6 μήνες άδεια λειτουργίας Καταστήματος.

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος

Η Άδεια Λειτουργίας καταστήματος που κατηγορούμαι ότι δεν του έδωσα, εξεδόθη επί θητείας μου τον Ιανουάριο του 2007 και δεν αφορούσε την θητεία και τις ενέργειες του τέως Δημάρχου για τις οποίες του υποβλήθηκε η μήνυση. Γι’ αυτό το «βαρύτατο» παράπτωμα ο κ. Γενικός, παρότι γνώριζε ότι έδωσα όλα τα έγγραφα στον κ. Τριάντη που εκδόθηκαν επί θητείας του και αφορούσαν την υπόθεση, πρότεινε να τεθώ σε αργία 6 μηνών,  για να μου επιβάλλει τελικά το Πειθαρχικό Συμβούλιο ποινή αργίας ενός μήνα. Αν μπορούσαν θα επέβαλαν την οριστική μου παύση, μιας και ποτέ δεν αποδέχθηκαν την ετυμηγορία της κάλπης και την ήττα του κ. Τριάντη. Αν μπορούσαν να ακυρώσουν το αποτέλεσμα των εκλογών θα το έκαναν. Στο πρόσωπό μου έβλεπαν πολιτικό αντίπαλο και όχι εκλεγμένο Δήμαρχο.

Η όλη εξέλιξη χαροποίησε βέβαια τον τέως Δήμαρχο ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο».

Προφανώς ο κ. Τριάντης αναφέρεται στην δική του περίπτωση, μιας και στις 29.04.2009 καταδικάστηκε αμετάκλητα από το 5μελές Εφετείο Αθηνών, κατόπιν μηνύσεως που του υπέβαλε ο πρώην διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μαντουδίου για άσκηση πίεσης και παρεμπόδισης του έργου του από τον σεμνό και «νομοταγή» τέως Δήμαρχο που πρόσταζε Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας να στέκεται μπροστά του κλαρίνο!

Φαίνεται όμως ότι ο  Νόμος για τον κ. Γενικό εφαρμόζεται διαφορετικά, ανάλογα ποιον αφορά. Έτσι σε εμένα επέβαλε αργία για παράβαση που έκρινε Διοικητικό όργανο, ενώ για τον κ. Τριάντη που καταδικάστηκε για ποινικό αδίκημα από την Ελληνική Δικαιοσύνη και επικύρωσε αμετάκλητα το Εφετείο Αθηνών, ο κ. Γενικός ούτε είδε, ούτε άκουσε τίποτε, προφανώς για να μην εφαρμόσει το άρθρο 146 του Ν. 3463/06 (ΚΔΚ) που προβλέπει την αυτοδίκαια έκπτωση και οριστική παύση σε τέτοιες περιπτώσεις.

Και αν ο σημερινός Γενικός Γραμματέας με την Διευθύντρια της Περιφερειακής Διοίκησης Ν. Ευβοίας δεν εφαρμόζουν τον Νόμο για την περίπτωση του τέως Δημάρχου, ας μην νομίζει ο κ. Τριάντης ότι είναι πάνω από αυτόν. Κάποια στιγμή η Δημόσια Διοίκηση θα λειτουργήσει ισόνομα και ισότιμα προς όλους. Ελπίζω ότι αυτή η ώρα δεν θα αργήσει».