Νεότερη ανακοίνωση από την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χαλκιδέων, κα Ελένη Αιδΐνη, σχετικά με τους αυτόματους πωλητές που θα αντικαταστήσουν τα κυλικεία σε κάποια δημοτικά σχολεία της Χαλκίδας, όπου αναφέρει ότι ο Δήμος προχώρησε σε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα για να μην μείνουν σχολεία χωρίς γεύματα.

Σχετικά με το θέμα των αυτόματων πωλητών που έχει προκύψει θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα: 

Θανάσης Ζεμπίλης, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας 2019

Εμείς ως Σχολική Επιτροπή και αφού δεχθήκαμε δεκάδες αιτήματα από γονείς κυρίως και εκπαιδευτικούς προχωρήσαμε στη διερεύνηση για τοποθέτηση αυτόματων πωλητών σε σχολεία που δεν διαθέτουν κυλικείο, ως οφείλαμε.

Η τοποθέτηση αυτόματων πωλητών σε σχολεία είναι νόμιμη και διέπεται από την Απόφαση ΑΙβ/8577/83 του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας η οποία και εξασφαλίζει την υγειονομική άποψη του θέματος αφού προβλέπονται συγκεκριμένα και εγκεκριμένα προϊόντα.

Όσον αφορά το θέμα των μισθωμάτων των κυλικείων οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Χαλκιδέων πρωτοπόρες πανελληνίως προχώρησαν στην μείωση του (20%) και πήραν την έγκριση της περιφέρειας.

Σε αυτό το σημείο σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, θα πρέπει να αναφέρουμε, ότι το πιλοτικό πρόγραμμα των αυτόματων πωλητών του Δήμου Χαλκίδας, το έχουν υιοθετήσει και άλλοι Δήμοι, οι οποίοι ακολούθησαν τον τρόπο εφαρμογής της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χαλκίδας, υπό την καθοδήγηση της κας Αιδΐνη.

Πέρα από αυτό όμως και επειδή αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της κρίσης της καταβολής των μισθωμάτων με δικής μας πρωτοβουλία συστήθηκε η Επιτροπή Διακανονισμών Εμπορικών Μισθωμάτων που εκεί παραπέμψαμε τα κυλικεία για περαιτέρω μείωση, πράγμα το οποίο δεν έχει συμβεί αφού δεν έχουν καταφέρει ακόμη να συνεδριάσουν.

Θα θέλαμε επίσης να διευκρινίσουμε ότι απαγορεύεται να δοθεί το κυλικείο σε κάποιον (άνεργο γονέα ή σε οποιοδήποτε άλλον) αφού η όλη διαδικασία υπόκεινται σε πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Και αφού θίχτηκε το θέμα των πετρελαίων πρέπει να επισημάνουμε ότι σήμερα το μοναδικό έσοδο για να μπορέσουμε να βάλουμε πετρέλαιο είναι τα μισθώματα των κυλικείων.

Ο χαρτοπόλεμος λοιπόν των ανακοινώσεων δεν προσφέρει τίποτα αφού οι λύσεις που καλούμαστε να δώσουμε πρέπει να είναι πραγματικές και όχι θεωρητικές.

Καμία συνδικαλιστική ίντριγκα εδώ που βρισκόμαστε σήμερα δεν έχει να προσφέρει τίποτα.   

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν.Π.Δ.Δ.
ΕΛΕΝΗ Ζ. ΑΙΔΙΝΗ