Το Νοσοκομείο Καρύστου δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί και να χάσει τη νοσοκομειακή ιδιότητά του, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Ραντεβού μαζί του κλείστηκε για τη Δευτέρα 5 Μαρτίου.

Το ραντεβού που κλείστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα μεταξύ του υπουργού Υγείας και αντιπροσωπείας από το δήμο Καρύστου είχε σαν αποτέλεσμα να εκτονωθεί η κατάσταση στην πόλη και να λήξει ο αποκλεισμός του Νοσοκομείου από κατοίκους που διαμαρτύρονταν για τη συγχώνευσή του με το Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Από την Παρασκευή βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο Νοσοκομείο Καρύστου ο διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας, στο οποίο υπάγεται η Κάρυστος, καθώς και ο υποδιοικητής.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο και για την πιθανή υποβάθμισή του σε Κέντρο Υγείας. Δεν έλειψαν τα συνθήματα, αλλά και οι προπηλακισμοί του διοικητή και του υποδιοικητή.

Με αφορμή τα γεγονότα, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: 

«Όπως δήλωσε και ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή, το νοσοκομείο Καρύστου δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί και να χάσει τη νοσοκομειακή ιδιότητά του. Συνεπώς, όσοι δημιουργούν προβλήματα, δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτές τις ώρες, η χώρα χρειάζεται ηρεμία.» 

in.gr