Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 το ΔΣ του Eμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπερχειάδος είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κύριο Φάνη Σπανό. Σκοπός της συνάντησης ήταν να του θέσουμε θέματα που απασχολούν όχι μόνο τους εμπόρους της περιοχής μας αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν το πρόβλημα που έχει προκύψει εδώ και χρόνια με την γέφυρα της ΒΙΣΤΡΙΖΑΣ καθώς στη γέφυρα έχει τοποθετηθεί ταμπέλα που γράφει «ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ». Καθώς και δεν επιτρέπονται τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αποκοπή της Σπερχειάδος και της ευρύτερης περιοχής από την Ύπατη και τα χωριά της που παραδοσιακά στήριζαν την αγορά μας.

Ο κύριος Σπανός μας ενημέρωσε ότι το έργο κατασκευής νέας γέφυρας έχει ανατεθεί σε εργολάβο και είναι ύψους 734.000 €. Εξ’αυτών έχουν διατεθεί έως τώρα 201.000 χιλιάδες για εργασίες. Το έργο αυτή τη στιγμή έχει σταματήσει λόγω έλλειψης πόρων.
Μας διαβεβαίωσε ότι από το νέο έτος βάση προγραμματισμού θα διατεθούν κονδύλια ούτως ώστε η γέφυρα να παραδοθεί μέσα στο 2023.

Για τον Εμπορικό και Βιοτεχνικό Σύλλογο Σπερχειάδος το έργο αυτό εξασφαλίζει μία αναπτυξιακή πορεία στην περιοχή. Αποτελεί επιθυμία χρονών των κατοίκων καθώς πιστεύουν ότι θα βοηθήσει στην τουριστική διάσταση και την οικονομία της περιοχής.

Ελπίζουμε ότι το χρονοδιάγραμμα που μας δόθηκε θα τηρηθεί.
Στα υπόλοιπα θέματα που θέσαμε όπως «Η οδική σήμανση στην εθνική οδό Λαμίας Καρπενησίου στον κόμβο για Σπερχειάδα» μας υποσχέθηκε ότι θα γίνει η σχετική μελέτη και θα μας απαντήσει άμεσα.

Η συζήτηση με τον κύριο Σπανό έγινε σε ιδιαίτερα θετικό και εποικοδομητικό κλίμα.

Ακολουθείστε μας στο Google News