Την κυβερνητική αδιαφορία για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι κάτοικοι των πληγέντων περιοχών στην Εύβοια στηλίτευσε από το βήμα της βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον νομό Μίλτος Χατζηγιαννάκης, στη συζήτηση για την κύρωση της ΠΝΠ που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μέτρα για τη στήριξη των πλημμυροπαθών.

Όπως ανέφερε ο Μ. Χατζηγιαννάκης, η απάντηση του πρωθυπουργού σε σχετική ερώτηση που του έγινε στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ, απέδειξε πως τόσο ο ίδιος όσο και οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησής του πράττουν χωρίς να έχουν πραγματική γνώση για το μέγεθος των προβλημάτων και για το ποια είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν. “Πώς θα μπορούσε όμως να γίνει διαφορετικά”, αναρωτήθηκε, “αφού κανείς από την κυβέρνηση, πέρα από μία επίσκεψη επικοινωνιακού καθαρά χαρακτήρα δύο μέρες μετά τις πλημμύρες, δεν έχει ξαναπάει στην περιοχή.

Πήγανε στα κέντρα της Περιφέρειας και έκαναν διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους φορείς. Αν είχαν κάνει τον κόπο να επισκεφτούν τις πληγείσες περιοχές, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από τη Χαλκίδα, θα διαπίστωναν και μόνοι τους ότι η κατάσταση, ιδίως στις εκβολές του Λήλαντα, παραμένει σε τραγική κατάσταση.”

Παράλληλα, ο αναπλ. τομέαρχης Εσωτερικών και υπεύθυνος από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την τοπική αυτοδιοίκηση άσκησε σκληρή κριτική στη διάταξη σχετικά με τις αναμορφώσεις προϋπολογισμού ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμών, η οποία καταργεί στην πράξη τα δημοτικά συμβούλια, καθώς τους αφαιρεί κατ’ ουσίαν την αρμοδιότητα των προϋπολογισμών των δήμων, μεταβιβάζοντάς τη στις αντίστοιχες οικονομικές επιτροπές. Προειδοποίησε δε, πως με την αλλαγή αυτή είναι σχεδόν βέβαιο πως θα δημιουργήθουν τεράστια προβλήματα στις αποπληρωμές όσων επιχειρήσουν να συνάψουν συμβάσεις με τους δήμους.

Ακολουθείστε μας στο Google News