Δημοτικό Συμβούλιο και Φορείς του Δήμου Κύμης: «Το εμπορικό τμήμα του ΟΤΕ δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει»!!

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης είναι αποφασισμένο να μην επιτρέψει το κλείσιμο του τμήματος του ΟΤΕ. Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνουν τα παρακάτω:         

«Ο ΟΤΕ Κύμης δεν θα κλείσει. Μπορεί να είναι ειλημμένη απόφαση της διοίκησης του ΟΤΕ να κλείσει το εμπορικό κατάστημά του στην Κύμη, ειλημμένη απόφαση, όμως, είναι και του Δήμου, των φορέων της περιοχής και των εργαζομένων  στον ΟΤΕ, να αγωνιστούμε για να μην κλείσει ο Οργανισμός στην περιοχή μας».
Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 5 Ιουνίου, με θέμα «Οι ενέργειες του Δήμου για να μην κλείσει το υποκατάστημα του ΟΤΕ στην Κύμη». Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι φορείς του τόπου και ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΤΕ του νομού Ευβοίας κ. Παπαγεωργίου.  Να σημειωθεί, ότι λίγες ημέρες πριν, είχε αποφασιστεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης, να μην επιτρέψει να κλείσει ένας τόσο νευραλγικός τομέας για την ανάπτυξη του τόπου, όπως είναι ο ΟΤΕ Κύμης.
Στην συνεδρίαση διαβάστηκαν και επιστολές των βουλευτών Ευβοίας κ. Κεδίκογλου, κ. Λιάσκου, κ. Παπαγεωργίου, κα Περλεπέ , κ. Μαρίνου και της Νομαρχιακής Συμβούλου κ. Ντούρου, οι  οποίοι, όπως σημείωσαν,  συμπαρίστανται στο Δήμο και τάσσονται στο πλευρό του Δημάρχου. 
Ο Δήμαρχος τόνισε ακόμη, ότι δεν μπορεί  σε μια ανερχόμενη περιφέρεια, όπως είναι η  Κύμη Ευβοίας, που Τοπική Αυτοδιοίκηση και δημότες έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να βγει ο τόπος από τον μαρασμό και την υποβάθμιση και το έχουν καταφέρει σε μεγάλο βαθμό, να έρχεται η διοίκηση του ΟΤΕ να υποβαθμίζει αυτή την προσπάθεια, κλείνοντας το εμπορικό κέντρο εξυπηρέτησης των πολιτών του ΟΤΕ και ερχόμενος σε ευθεία αντίθεση με απόφαση της πολιτείας, να αναβαθμίσει την περιοχή με μια σειρά σημαντικών ενεργειών, όπως είναι: * Ο χαρακτηρισμός του λιμανιού της Κύμης ως Πύλη της χώρας στο ανατολικό Αιγαίο και την Τουρκία, 
*Η αναβάθμιση του επαρχιακού δρόμου Λιμάνι Κύμης-Χαλκίδα σε οδικό άξονα και η  ένταξή του στο 4ο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης, καθώς και μια σειρά άλλων έργων, που δεν είναι του παρόντος. Ένας άλλος λόγος που κάνει επιτακτική την λειτουργία του ΟΤΕ στην Κύμη είναι η άνοδος του τουρισμού, η οποία τα τελευταία χρόνια έφτασε, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, στο 90%.  Δεν είναι δυνατόν, υπογράμμισε ο Δήμαρχος, σε μια περίοδο τέτοιας ανάπτυξης της περιοχής, αντί να αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες της να καταργούνται. Δεν θα το δεχθούμε, είπε ο Δήμαρχος , όπως δεν θα δεχθούμε και δεν θα επιτρέψουμε να χάνονται θέσεις εργασίας, στο όνομα κάποιου ευκαιριακού κέρδους επιχείρησης, όταν εμείς , σαν Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τις αυξήσουμε. Και αν ανοίξει η κερκόπορτα τότε ίσως και άλλες υπηρεσίες να έχουν σειρά να καταργηθούν.
Αναφερόμενος στις επόμενες ενέργειες του Δήμου, ο κ. Θωμάς ανακοίνωσε, ότι θα συγκροτηθεί μια ομάδα υπό τον Δήμαρχο, με την συμμετοχή  Δημοτικών  Συμβούλων, εκπροσώπων φορέων της περιοχής και των εργαζομένων στον ΟΤΕ για να συναντήσουν την διοίκηση του ΟΤΕ και να τους ζητήσουν την επαναφορά στην οργανική του θέση, στον ΟΤΕ Κύμης, του μοναδικού υπαλλήλου που είχε απομείνει και τον οποίο απέσπασαν σε άλλη υπηρεσία, καθώς και την πρόσληψη νέου. 
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΤΕ στο νομό Ευβοίας κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την ευαισθησία και την ανταπόκριση που βρήκε από την τοπική κοινωνία και τον Δήμο, την οποία, όπως είπε, δεν ανέμενε και αναφέρθηκε στο ιστορικό του κλεισίματος του ΟΤΕ Κύμης, κάνοντας λόγο για σταδιακή υποβάθμιση του υποκαταστήματος, έως ότου απέμειναν δύο υπάλληλοι, από τους οποίους, ο ένας συνταξιοδοτήθηκε και ο άλλος αποσπάστηκε. Τόνισε ακόμη, ότι ύστερα από 60 χρόνια παρουσίας του ΟΤΕ στις παραμεθόριες περιοχές και στα νησιά, στρατηγική των διοικούντων είναι η συρρίκνωσή του στις περιοχές αυτές και η παράδοση 1,5 εκατομμυρίων Ελλήνων στο έλεος κάποιων ιδιωτικών  αλυσίδων καταστημάτων, που μοναδικό σκοπό έχουν το κέρδος, Υπογράμμισε δε ,ότι, παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων να συζητήσουν τα προβλήματα με την διοίκηση, δεν υπήρξε ανταπόκριση και κάλεσαν το Ελληνικό Δημόσιο, που είναι και ο βασικός μέτοχος του ΟΤΕ, να ακούσει τις δικές τους φωνές και τις φωνές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στις τοπικές κοινωνίες, στους Έλληνες πολίτες και στους εργαζόμενους. Τελειώνοντας, υπενθύμισε, ότι ο ΟΤΕ είναι ένας τηλεπικοινωνιακός κολοσσός, όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά και για όλη την νοτιοανατολική Ευρώπη. Είναι η βάση του τηλεπικοινωνιακού οικοδομήματος, είπε, και  θα πρέπει να είναι πρωτοπόρος στη δημιουργία θέσεων εργασίας και όχι να οδηγείται σε συρρίκνωση. Ο κ. Παπαγεωργίου πρότεινε την άμεση αντίδραση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την σύσταση αντιπροσωπείας, η οποία θα επισκεφθεί την διοίκηση του ΟΤΕ, θα  διαμαρτυρηθεί για το κλείσιμο του υποκαταστήματος και θα  εκθέσει τις θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων στον ΟΤΕ, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. 
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ομιλία του Δημοτικού Συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Τσικλιδή, ο οποίος μίλησε για τις άριστες υπηρεσίες που προσφέρει ο ΟΤΕ στους καταναλωτές του και για την μεγάλη εμπιστοσύνη που δείχνει ο κόσμος απέναντι σε αυτές τις υπηρεσίες, σε σχέση με τις υπηρεσίες άλλων εταιριών. Στη συνέχεια τόνισε, ότι  κανείς δεν μπορεί να είναι αντίθετος με την εισήγηση του Δημάρχου και ότι όλοι θα σταθούμε στο πλευρό του, για να μην περάσει αυτή η αντιλαϊκή τακτική που ακολουθείται και που είναι επιζήμια για τον τόπο. 
Στην δευτερολογία του ο Δήμαρχος, εξέφρασε την χαρά του για την ομοφωνία της αντιπολίτευσης στο θέμα αυτό, υπογραμμίζοντας, ότι η ομοφωνία αυτή πρέπει να βγει και προς τα έξω, πέρα από τα όρια του Δήμου. Στη συνέχεια  κάλεσε όλους σε νέα συγκέντρωση στο Δημαρχείο την επόμενη εβδομάδα, μετά τις εκλογές, για να συσταθεί η αντιπροσωπεία, η οποία θα επισκεφθεί, μαζί με τους βουλευτές που δήλωσαν συμπαράσταση στο Δήμο και τους νομαρχιακούς συμβούλους, την διοίκηση του ΟΤΕ και εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι ενωμένοι θα πετύχουν την διατήρηση και αναβάθμιση της υπηρεσίας«.