Κατόπιν επικοινωνίας που είχε ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Συμεών Κεδίκογλου με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας κ. Συρίμη και το δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου κ. Θωμά ενημερώθηκε πλήρως για την ολοσχερή καταστροφή του 1ου δημοτικού σχολείου και του 2ου νηπιαγωγείου Κύμης μετά από την πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύχτα.

Φαίνεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από το 2ο όροφο και επεκτάθηκε καίγοντας το ξύλινο πάτωμα. Προκειμένου να μη χαθεί ούτε ώρα μαθήματος για τους μαθητές προκρίθηκε ως προσωρινή λύση η μεταστέγαση του 2ου νηπιαγωγείου στο διδακτήριο του 2ου δημοτικού σχολείου Κύμης όπου θα λειτουργεί πρωινή βάρδια, και του 1ου δημοτικού Κύμης στο διδακτήριο του 2ου δημοτικού Κύμης σε απογευματινή βάρδια.

Ήδη έχει γίνει η απαραίτητη επικοινωνία με τον ΟΣΚ, και τη Δευτέρα θα επισκεφτεί το κτίριο κλιμάκιο του ΟΣΚ με αρμόδιο πολιτικό μηχανικό και μηχανολόγο μηχανικό, προκειμένου να ελεγχθεί η στατικότητα του κτιρίου και να δρομολογηθούν άμεσα οι απαιτούμενες εργασίες.

Στόχος όλων είναι η κατά το δυνατόν γρηγορότερη αποκατάσταση του κτιρίου του δημοτικού σχολείου στο οποίο φοίτησαν γενιές και γενιές Κυμαίων.