Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας ενημερώνει ότι η κακοκαιρία που έπληξε την Εύβοια την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 στο δεύτερο μισό της ημέρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τους ιδιαίτερα ισχυρούς ανέμους άφησε πίσω τις σημαντικές πληγές.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν στο βορειοανατολικό τμήμα της Εύβοιας, στα όρια των δύο πυρόπληκτων Δήμων μας Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας, από το Αρτεμίσιο έως την Αγία Άννα, όπου ο μεγάλος όγκος νερού και φερτών υλικών προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα και σοβαρές ζημιές σε δημόσιες υποδομές, επιχειρήσεις, αγροτικές εκτάσεις και δεκάδες κατοικίες.

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επιχειρεί από τις πρώτες ώρες εκδήλωσης των φαινομένων, έχοντας ενεργοποιήσει περισσότερα από 20 μηχανήματα έργου, υποστηρίζοντας το έργο των Δημοτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας τόσο για την υποστήριξη έκτακτων αναγκών κατά τη διάρκεια των συμβάντων όσο και για την αποκατάσταση βλαβών και προβλημάτων που προκλήθηκαν από τα ακραία φαινόμενα.

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Εύβοιας βρίσκονται ήδη στην περιοχή προκειμένου να συντονίσουν τις απαραίτητες εργασίες και να καταγράψουν τις βλάβες στις δημόσιες υποδομές.

Για την άμεση υποστήριξη των πληγέντων έχουν ήδη ενεργοποιηθεί οι αρμόδιες επιτροπές της Π.Ε. Εύβοιας για την καταγραφή και αποτίμηση ζημιών που προκλήθηκαν σε επιχειρήσεις, τα τοπικά κλιμάκια του ΕΛΓΑ για τις ζημιές σε φυτική παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο, και τα αρμόδια όργανα των Δήμων για ζημιές σε κατοικίες.

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας κ. Γιώργος Τσαπουρνιώτης σε επικοινωνία που είχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα ανέφερε ότι  οι κάτοικοι της περιοχής θα αποζημιωθούν.

Ακολουθείστε μας στο Google News