ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΥΛΩΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ:

Η σημερινή ένοπλη ληστεία στο Ταχυδρομικό Γραφείο Αυλωναρίου, πέραν του ότι έθεσε σε κίνδυνο την ζωή ανυπεράσπιστων πολιτών, προξένησε μεγάλη ανησυχία στην ευρύτερη τοπική κοινωνία.
Η αποψίλωση της περιοχής μας από επαρκείς αστυνομικές δυνάμεις δίνει τη δυνατότητα στους εγκληματίες να κινούνται ελεύθερα και να ασκούν την εγκληματική τους βία ενώ ταυτόχρονα διασπέρνουν στην τοπική κοινωνία την ανασφάλεια.
Για πολλοστή φορά απαιτούμε την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στο Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου και την σωστή ανάπτυξή της σε όλη την περιφέρεια ευθύνης ενώ είναι διαρκές το αίτημά μας για την ανασύσταση του Αστυνομικού Σταθμού Αυλωναρίου. Η περιοχή μας έχει γίνει πολλές φορές εστία ληστειών σε κατοικίες και επιχειρήσεις, όπως και σήμερα στο Ταχυδρομείο μας.
Χρειάζεται μία ασπίδα της Πολιτείας προκειμένου να υπάρξει και η ασπίδα της ενεργής και ασφαλούς κοινωνίας απέναντι στο έγκλημα. Δυστυχώς στην εποχή μας προμηνύονται ίσως και χειρότερα εάν δεν υπάρξει τώρα δραστική αντιεγκληματική πολιτική τόσο στις πόλεις όσο και στα χωριά.
Σε κάθε περίπτωση καλούμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη να υλοποιήσει άμεσα την δέσμευσή του για την συνεχή παρουσία της αστυνομικής δύναμης στις γειτονιές και ασφαλώς στα χωριά της πατρίδας μας, όπου οι συνθήκες και η απομόνωση τα καθιστούν εύκολη λεία στο έγκλημα.
Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους δοκιμασθέντες εργαζόμενους του Ταχυδρομικού Γραφείου Αυλωναρίου.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019