Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας με απόφαση του Υφυπουργού κ. Νικόλαου Ταγαρά έχει εντάξει, μετά από πρότασή μας, τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, μαζί με 127 άλλους Δήμους της Χώρας στο πρόγραμμα του Υπουργείου για την μελέτη του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου, για όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας.

Την ευθύνη των μελετών έχει το Υπουργείο, αλλά οι Δήμοι, οι πολίτες και οι φορείς, θα συμμετέχουν με προτάσεις στην διαδικασία της εκπόνησης της μελέτης. Τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, αντικαθιστούν τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια (Γ.Π.Σ) ή τα ΣΧΟΟΑΠ για τους Δήμους της Χώρας.

Με λίγα λόγια τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια καθορίζουν σχεδόν τα πάντα σε έναν Δήμο και κυρίως την κατεύθυνση στην οποία θα αναπτυχθεί. Ολόκληρη αυτή η διαδικασία έχει κορυφαίο ενδιαφέρον για το μέλλον των Δήμων και των Δημοτών. Για αυτό τον λόγο, όλοι οι Δημότες, αλλά κυρίως οι Τεχνικοί, οι Οικονομολόγοι και άλλοι μπορούν να συμβάλλουν με τις προτάσεις τους, ώστε να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν στον Δήμο για την ανάπτυξη του Τόπου, προς όφελος όλων των πολιτών.

Μας δίνεται η δυνατότητα να γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις στον πολεοδομικό σχεδιασμό της Κύμης ώστε να αποκατασταθούν οι αδικίες που έγιναν κατά την εκπόνηση της μελέτης του Γ.Π.Σ.

Το Αλιβέρι έχει το Παλαιότερο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που έγινε στην δεκαετία του 1980. Είναι μεγάλη ανάγκη να αποκτήσει ένα σύγχρονο Πολεοδομικό Σχέδιο, να καθοριστούν οι χρήσεις γης και να δρομολογηθεί ή ανάπτυξη όλου του Δήμου. Οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν όπως αναφέρεται στην Απόφαση.

Η Δημοτική αρχή θα ενημερώνει διαρκώς τους Δημότες για την εξέλιξη της μελέτης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

Ακολουθείστε μας στο Google News