Μεγάλη αναστάτωση στην ΕΡΤ- Έγινε στάση εργασίας εν αναμονή επαναλαμβανόμενων απεργιών

Η καθημερινή ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ κόπηκε, μετά από απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Ο λόγος είναι ένας διάλογος που είχαν οι παρουσιαστές και αφορούσε ένα δημοσίευμα της «Guardian» και τον Νίκο Δένδια.

Σε ό,τι αφορά στους αντικαταστάτες των δημοσιογράφων που παρουσίαζαν την εκπομπή 6-8 το πρωί, ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης, Αιμίλιος Λιάτσος δεν έχει καταλήξει ακόμα.

Μεγάλη είναι αναστάτωση που επικρατεί στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, μετά την απόφαση του Αιμίλου Λιάτσου να απομακρύνει τον Κώστα Αρβανίτη και την Μαριλένα Κατσίμη.

Στη γενική συνέλευση των δημοσιογράφων της δημόσιας τηλεόρασης, αποφασίστηκε στάση εργασίας την Τρίτη 06:00-08:00 -η οποία πραγματοποιήθηκε. Καθώς και επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες μέχρι να υπάρξει ανάκληση της απόφασης.

Κατόπιν τούτων πολλά είναι τα ερωτηματικά που εγείρει η αιφνίδια απόφαση του κ. Λιάτσου για την «εξαφάνιση» των δύο παρουσιαστών από τον τηλεοπτικό αέρα της ΝΕΤ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λιάτσος δεν μπήκε στον κόπο να επικοινωνήσει με τους δύο συναδέλφους προκειμένου να ακούσει τις απόψεις τους και προχώρησε στην απόφαση διακοπής της συνεργασίας τους.

Η Μαριλένα Κατσίμη μίλησε στο zappIT για την απόφαση του Αιμίλιου Λάτσιου και τόνισε, «Δεν μας κάλεσε ο κύριος Λιάτσος, ενημέρωσε τον αρχισυντάκτη μας ότι…κοβόμαστε! Μας τιμωρεί με…το πόδι ψηλά»;

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει όλες τις διοικητικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει στην ΕΡΤ με αποκορύφωμα τη τελευταία και πλήττουν την ενημέρωση και την ελευθεροτυπία. Απαιτεί δε να ανακληθεί η απόφαση αυτή αμέσως και να επανέλθουν οι συνάδελφοι στην εργασία τους.

Πολλές φορές και για αρκετή ώρα αναφέρθηκε σήμερα το πρωί και ο Γιώργος Παπαδάκης στο γεγονός.

Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε μάλιστα και στον Αιμίλιο Λιάτσο για την απόφασή του αυτή: «Θέλω να συμπαρασταθώ στους δύο συναδέλφους μου. Είναι παρέμβαση ωμή στη δημοσιογραφική λειτουργία. Φίλος, αδερφός ο Αιμίλιος, αλλά Αιμίλιε ίσως αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Έχει κάνει ένα φοβερό λάθος».

Λίγο αργότερα ο Γιώργος Παπαδάκης επανήλθε στο θέμα, λέγοντας: «Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση, επειδή συνάδελφοί μας κάνουν αυτό που επιβάλει η δημοσιογραφική δεοντολογία και το περιεχόμενο και η ουσία του δημοσιογραφικού επαγγέλματος: κριτική στην εξουσία και ελευθερία της έκφρασης».

Και η Νεολαία ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει για την απόφαση να κοπεί η εκπομπή:

«Η απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης της ΕΡΤ, να προχωρήσει στο «κόψιμο», μέχρι νεωτέρας, της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» των δημοσιογράφων Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη, αποτελεί αδικαιολόγητη και προκλητική ενέργεια.

Η κίνηση αυτή στρέφεται κατά της ανεξάρτητης και αντικειμενικής δημοσιογραφίας και μας θυμίζει αλήστου μνήμης εποχές λογοκρισίας.

Καλούμε την αρμόδια Πολιτική Ηγεσία να αναλάβει τις ευθύνες της και τη Διεύθυνση της ΕΡΤ να προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση της απόφασης αυτής

Πηγή: zappit.gr