Μετά και την χορήγηση άδειας στην Κύμη, εγκρίνονται περιβαλλοντικά τα υδατοδρόμια σε Κάρυστο, Αλιβέρι και Αιδηψό και ανάβει το πράσινο φως για την οριστική τους αδειοδότησή. Εντός των ημερών αναμένεται η άδεια για το υδατοδρόμιο της Χαλκίδας.

Η πρόταση του ΟΛΝΕ για υδάτινα πεδία στο νησί της Εύβοιας αναφέρεται στις περιοχές Πευκί, Λίμνη, Ερέτρια, Νέα Στύρα, Αλμυροπόταμος, Μαρμάρι, Πετριές, και Κυμάσι όπου μπορούν να αναπτυχθούν παράλληλα με το δίκτυο υδατοδρομίων. Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των διαδικασιών αδειοδότησης και κατασκευής των υδατοδρομίων της Εύβοιας ο Διευθυντής Ανάπτυξης κ. Γαργαρέτας Χαράλαμπος ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες το συντομότερο δυνατό για να λειτουργήσει στην επόμενη τουριστική περίοδο.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε:

Καλημέρα! Κατέχουμε εξέχουσα θέση στο εθνικό πλάνο δημιουργίας υδατοδρομίων και προχωρούμε γρήγορα σε υλοποίηση αυτού του στρατηγικού δικτύου για τον τόπο μας. Στόχος μας να βρεθούμε σύντομα από το γραφείο στο πεδίο, με τα πρώτα υδροπλάνα να αποθαλασσώνονται εντός του 2023!

Σε στενή και – αγαστή – συνεργασία με τον κύριο των έργων Οργανισμός Λιμένων Ν. Ευβοίας – ΟΛΝΕ και τα Υπουργεία Μεταφορών και Ναυτιλίας, έχουν βγει οι άδειες για το υδατοδρόμιο Κύμης, πλέον εξασφαλίσαμε για Κάρυστο, Αλιβέρι και Αιδηψό, ενώ εντός ημερών αναμένεται η Χαλκίδα. Ομοίως, από το Λ.Τ. Σκύρου προχωρά ταχύτατα το υδατοδρόμιο της Σκύρου!

Ακολουθούν σταδιακά, σε συνεργασία με όλα τα Λιμενικά Ταμεία της Περιφέρειάς μας, τα υδατοδρόμια σε Κορινθιακό και Μαλιακό κόλπο, όπως και το εμβληματικό σχέδιο για τη λίμνη Κρεμαστών στην Ευρυτανία! Βήμα-βήμα Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και λιμενικές αρχές προχωράμε μαζί, υλοποιώντας ένα σχέδιο που θα συμβάλλει δραστικά στην ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής μας!

Διαβάστε ακόμη:

Διευρύνεται το δίκτυο υδατοδρομίων της Στερεάς Ελλάδας. Συνάντηση Περιφερειάρχη, ΟΛΝΕ και Hellenic Seaplanes

Χατ τρικ τα υδατοδρόμια στην Εύβοια και ακολουθεί η Σκύρος

Ακολουθείστε μας στο Google News