Ανοιχτή επιστολή του Δήμαρχου Μαρμαρίου, κ. Νίκου Μανώλη.
προς την Υπουργό περιβάλλοντος κα. Τίνα Μπιρμπίλη, για τα λατομεία Καρυστίας.
 

 Αξιότιμη κα. Υπουργέ.
Η εκμετάλλευση των λατομείων σχιστολιθικών πλακών Καρύστου, αποτελεί κυρίαρχο παράγοντα για την οικονομία της νότιας Καρυστίας από αρχαιότατων χρόνων μέχρι σήμερα.
Σήμερα, που την αμέλεια του δασαρχείου Αλιβερίου, την πληρώνει ο κόσμος της νότιας Καρυστίας.
 800 οικογένειες της νότιας Καρυστίας, εργάζονται και ζουν από τα λατομεία.
Κυρία Υπουργέ. Η οικονομία της Νότιας Καρυστίας κατέρρευσε εδώ και πέντε μήνες που τα λατομεία δεν λειτουργούν. Η περιοχή μας είναι ορεινή, άγονη, οι άνεμοι είναι σχεδόν πάντοτε έντονοι. Δεν έχουμε εναλλακτική απασχόληση. Η ενεργεία και η φτώχεια μαστίζει όλη τη χώρα. Θέσεις εργασίας άλλες δεν υπάρχουν.
Και εδώ, εμάς, που είχαμε ‘ένα ζωντανό κύτταρο εργασίας, μας καταδικάσατε και μας υποχρεώσατε στην ανεργία και την ανέχεια.
Ζητάμε να εγκρίνετε την νομοθετική ρύθμιση – σχέδιο νόμου, έτσι ώστε να επαναλειτουργήσουν τα λατομεία Καρύστου, μέχρι όλοι οι λατόμοι να εφοδιαστούν με τις απαραίτητες άδειες ορθής λειτουργίας , όπως αναφέρετε στην υπό ψήφιση τροπολογία του νομοσχεδίου.
Τροπολογία που ψήφησαν ομόφωνα όλοι οι βουλευτές του νομού μας και κατέθεσαν στη βουλή προς ψήφιση.
 Ως Δήμαρχος Μαρμαρίου, ευχαριστώ από καρδιάς τν Υφυπουργό ανάπτυξης κ. Ιωάννη Μανιάτη, όλους τους βουλευτές της Ευβοίας, την Γενική γραμματέα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τον Νομάρχη της Ευβοίας κ. Θανάση Μπουραντά, οι οποίοι έχουν κατανοήσει το πρόβλημα και είναι στο πλευρό μας υποστηρίζοντας όλοι την επανεξέταση και ψήφιση της τροπολογίας του σχεδίου νόμου.
 Ευελπιστώ και στην δική σας σύμπραξη. Αναμένω εγώ, και όλη η νότια Καρυστία άμεσα τις ενέργειες σας.
 
 Με τιμή
Ο Δήμαρχος Μαρμαρίου
Νικόλαος Μανώλης.