Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 το απόγευμα, στην Αίθουσα Τελετών του Δημοτικού Σχολείου Διρφύων, πραγματοποιήθηκε από τον Εκπολιτιστικό – Εξωραϊστικό Σύλλογο Καθενών Ν. Ευβοίας, η επετειακή εκδήλωση, φόρος τιμής στους αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καθενών, κα. Κούκουρα Φωτεινή, άνοιξε την τελετή με έναν σύντομο Χαιρετισμό. Ακολούθησε ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, κ. Καραντώνης Χρήστος, που αναφέρθηκε στη συμβολή των Ηρώων του Γένους, αποδίδοντας με τον πιο γλαφυρό τρόπο την συνεισφορά τους, στην ανασύσταση του Νεότερου Ελληνικού Κράτους.

Την εκδήλωση πλαισίωναν, η Βυζαντινή Χορωδία “Τα πρώτα Μελοδήματα” Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδος, υπό τον κ. Μπενή Στυλιανό, η Χορωδία Ε.Σ.Καθενών συνοδεία πιάνου από την κα. Γαλάνη Κατερίνα και κιθάρας από τον κ. Ακριώτη Μιχάλη καθώς και ο Χορευτικός Σύλλογος Καθενών “Έρια” υπό τον κ. Τσοκάνη Δημήτριο. Εξαιρετική ήταν η απόδοση ιστορικών αποσπασμάτων από τον κ. Κανατσέλο Δημήτριο και την κα. Λιάρου Ιωάννα. Ιδιαίτερη συγκίνηση προσέφεραν, η ερμήνεια δημοτικού τραγουδιού από τον κ. Κούκιο Θοδωρή και οι ήχοι του νταουλιού από τον κ. Καραβά Σπύρο, ενώ στο τέλος προσφέρθηκαν τοπικά εδέσματα από την Κοινότητα Γυναικών Καθενών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσίας τους, ο εκπροσωπών τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Παπακωνσταντίνου, οι Βουλευτές κ. Ακριώτης Γεώργιος και κ. Μαυραγάνης Νικόλαος καθώς και ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Ψαθάς Γεώργιος. Στο σύντομο Χαιρετισμό τους, στο τέλος της εκδήλωσης,  τόνισαν την συμβολική αξία της διπλής εορτής της 25ης Μαρτίου 1821 και ευχαρίστησαν τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Καθενών για τη φιλοξενία και την εξαιρετική εκδήλωση που παρακολούθησαν, προτρέποντας να συνεχίσει το εξαίρετό του έργο, με τον ίδιο απαράμιλλο ζήλο.

Αισθητή ήταν η παρουσία των Αρχών και των φορέων του Δήμου, όπως και εκπροσώπων Πολιτιστικών Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής. Πλήθος κόσμου έδωσε το δικό του δυναμικό παρόν.