Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης συμμετείχε χθες Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 στη πρώτη συνάντηση όλων των βασικών συντελεστών, των μελετητών και των χορηγών του προγράμματος ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Αθήνα, παραβρέθηκαν εκτός των παραπάνω και οι Υπουργοί κ.κ Λίνα Μενδώνη, Θ. Σκυλακάκης, Χ. Τριαντόπουλος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φ. Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Κελαϊδίτης και οι Δήμαρχοι των πυρόπληκτων Δήμων, κ.κ Γ. Τσαπουρνιώτης και Γ. Κοντζιάς.

Στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης ήταν η γνωριμία των μελών της επιτροπής και η πρώτη παρουσίαση του φυσικού αντικειμένου όλων των μελετών.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης στην ομιλία του χαιρέτισε την απόφαση συμμετοχής του φορέα ως εκπροσώπου και εκφραστή των απόψεων της επιχειρηματικής κοινότητας του νομού, επεσήμανε τις αποφάσεις του Επιμελητηρίου για την αρωγή και βοήθεια στο έργο της, υπενθύμισε τις προτάσεις του φορέα που έχουν ήδη κατατεθεί και τόνισε την διάθεση του για την ενεργό συμμετοχή στις διαδικασίες εκπόνησης των μελετών και υλοποίησης των μελλοντικών δράσεων.

Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων του φυσικού αντικειμένου των μελετών και των αρχικών συζητήσεων για αυτό, μεταξύ άλλων τονίστηκαν από τους παρευρισκόμενους τα παρακάτω:

  • Τελική προθεσμία παράδοσης όλων των μελετών είναι η 1η Σεπτεμβρίου 2022
  • Η προθεσμία έγκρισης του τελικού προγράμματος ΟΧΕ είναι μέχρι την 1η Μαρτίου 2023
  • Τελική προθεσμία δημοσίευσης των προσκλήσεων έργων και δράσεων είναι η 1η Σεπτεμβρίου 2023
  • Οι προτάσεις για έργα υποδομών είναι αναγκαίο να καλύπτουν το σύνολο του νομού.
  • Οι ενδιαφέρουσες προτάσεις που γίνονται από διάφορους φορείς (¨διαμαντάκια¨ κατά τον Πρόεδρο της επιτροπής κ. Στ. Μπένο) θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να ενταχθούν άμεσα στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας
  • Ο κ. Σκυλακάκης επεσήμανε το γεγονός ότι το Ταμείο Ανάκαμψης είναι πολύ πιο δύσκολο από το ΕΣΠΑ και έχει αυστηρή τελική ημερομηνία λήξης την 31/8/2026 και θα πρέπει σε αυτό να ενταχθούν μόνο πολύ ώριμες προτάσεις, ενώ όλες οι υπόλοιπες να κατευθυνθούν προς τα ΕΣΠΑ, ΠΕΠ ΣΕ, Τομεακά και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης
  • Η ανάγκη προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων για τη περιοχή
  • Η αναγκαιότητα προσαρμογής των εθνικών προγραμμάτων στις ειδικές ανάγκες

Τέλος οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν από το Πρόεδρο της επιτροπής κ. Σταύρο Μπένο ότι αυτή θα συνεδριάζει τακτικά κάθε τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα.

Ακολουθείστε μας στο Google News