Σε εξαιρετικό κλίμα, παρουσία αξιότιμων προσκεκλημένων πραγματοποιήθηκε χθές Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 η κοπή της πίτας 2020 του Επιμελητηρίου Εύβοιας, σε μία κατάμεστη αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βούλα Αγιοστρατίτη ανέφερε στον σύντομο χαιρετισμό της, τον απολογισμό του 2019 και τους στόχους που θα τεθούν για το 2020.

Η κ. Αγιοστρατίτη είπε μεταξύ άλλων: θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε και να διεκδικούμε τη θέση που πρέπει να έχει η Εύβοια στη νησιωτική πολιτική της χώρας. Μετά την Γενική Συνέλευση του ΕΟΑΕΝ που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Εύβοιας αλλά και οι συναντήσεις που ακολούθησαν στο Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής, λάβαμε την διαβεβαίωση ότι η Εύβοια θα συμπεριληφθεί στο σχέδιο του ειδικού επενδυτικού χρηματοδοτικού ταμείου νησιωτικής και θαλάσσιας οικονομίας.

Συνεχίζουμε να προωθούμε το Σήμα Ποιότητας Ευβοϊκής Κουζίνας. Θα στηρίξουμε για 2η χρονιά τη Νήσος Εύβοια Regatta. Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν επαγγελματικά σεμινάρια σε όλο το νομό για την κατάρτιση των επαγγελματιών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και βράβευσαν τις Ευβοϊκές Επιχειρήσεις η Γενική Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστίνα Καλογήρου, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων -Λιμενικής πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης όπως κάθε χρόνο, το Επιμελητήριο Εύβοιας επιβράβευσε την προσπάθεια και τις επιτυχίες τοπικών Ευβοϊκών επιχειρήσεων οι οποίες παρουσίασαν πρόοδο και κέρδη το προηγούμενο έτος.

Οι εταιρείες που βραβεύτηκαν ήταν: εταιρεία εμφιαλώσης νερού Δίρφυς ΑΕ, το βραβείο έλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σέρρας,  ACTiON SECURITY SYSTEMS που δραστηριοποιείται στo χώρο των συστημάτων ασφαλείας, το βραβείο παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Πανταζής, Εκπαιδευτήρια Κυράνα, που συμπλήρωσαν 50 χρόνια λειτουργίας, το βραβείο παρέλαβε ο κ. Κυράνας, ζαχαροπλαστείο Παπαλιόλιος, το βραβείο παρέλαβε ο κ. Οδυσσέας Παπαλιόλιος,  οινοποιίο Βρυνιώτης από τα Γιάλτρα της Αιδηψού, το βραβείο παρέλαβε ο κ. Βρυνιώτης, μάρμαρα Σεραφείμ Σκύρου, το βραβείο παρέλαβε ο κ. Σεραφείμ.

Εταιρεία Δίρφυς

Οινοποιίο Βρυνιώτη

Σεραφείμ Μάρμαρα Σκύρου

Εκπαιδευτήρια Κυράνα

Ζαχαροπλαστείο Παπαλιόλιος

Action Security

Τιμητική πλακέτα για την προσφορά του παρέλαβε ο κ. Νίκος Γκαβέτας ο οποίος ήταν εκείνος που ίδρυσε την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας και ήταν ο “δάσκαλος” της πρώην Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Αγιοστρατίτη και του νυν Προέδρου κ. Σπύρου Γεροντίτη.

Κλείνοντας την ομιλία της η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Αγιοστρατίτη ευχήθηκε σε όλους μία δημιουργική χρονιά, ενώ αναφέρθηκε ακόμη σε μία πολύ σημαντική προσπάθεια – πρωτοβουλία που αποτελεί προσωπικό της όραμα, την δημιουργία ενός Εκθεσιακού Χώρου Ιστορίας Βιομηχανίας Εύβοιας στο Επιμελητήριο.

Μέσα στην χρονιά πολύ πιθανόν, το Επιμελητήριο Εύβοιας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με την συμβολή του κ. Ζήκου, στο ισόγειο του κτηρίου του Επιμελητηρίου, θα παρουσιάσει την βιομηχανική και εμπορική ανάπτυξη της Εύβοιας και την εξέλιξη της μέχρι σήμερα, μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι στα χρόνια της Ευβοϊκής Βιομηχανίας και του Ευβοϊκού Εμπορίου.

Το παρών στην εκδήλωσε έδωσαν οι βουλευτές του Νομού μας Θανάσης Ζεμπίλης, Σίμος Κεδίκογλου, Σπύρος Πνευματικός, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, οι δήμαρχοι Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, Ερέτριας Ιωάννης Δημητρόπουλος, Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, Διρφύων – Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, ο Πρόεδρος του ΟΛΝΕ Ανδρέας Παπανδρέου, ο πρώην Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, η πρώην Δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ, η Πρόεδρος του Δημοτκού Συμβουλίου δήμου Χαλκιδέων Μιμίκα Σακελλαράκη, ο πρώην Δήμαρχος Μπάμπης Μανιάτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βαγγέλης Βαβουλιώτης, Ιωάννα Δαριβέρη και πλήθος κόσμου.

Ακολουθείστε μας στο Google News