Το Επιμελητήριο Εύβοιας ζητά παράταση της ημερομηνίας πληρωμών και υποβολής δηλώσεων για φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, εξαιτίας των συνθηκών που επέβαλαν οι πρόσφατες σφοδρές χιονοπτώσεις.

Το Επιμελητήριο απευθύνει το αίτημα του στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στον Υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο και στον Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ Γιώργο Πιτσιλή, με την ακόλουθη επιστολή.

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Μετά την πρόσφατη κακοκαιρία και τις συνέπειες από τις σφοδρές χιονοπτώσεις που έπληξαν το Νομό Εύβοιας – ένα καιρικό φαινόμενο που οδήγησε την Πολιτεία να τον θέσει σε διήμερη αργία τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα – το Επιμελητήριο Εύβοιας για ευνόητους σε όλους μας λόγους ζητά :

1. Παράταση της ημερομηνίας για την υποβολή δηλώσεων ασφαλιστικών υποχρεώσεων εργοδοτών – η οποία λήγει 31/1/2022 – έως και 4/2/2022.

2. Παράταση της ημερομηνίας για τις πληρωμές ρυθμίσεων ασφαλιστικών εισφορών και λοιπών υποχρεώσεων – η οποία λήγει 31/1/2022 – έως και 4/2/2022.

3. Παράταση της ημερομηνίας για τις πληρωμές όλων των φορολογικών οφειλών (ρυθμίσεις, ΕΝΦΙΑ, φορολογία εισοδήματος, λοιπές φορολογικές οφειλές) – η οποία λήγει 31/1/2022 – έως και 4/2/2022.

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Η συνέπεια του λόγου σας, αλλά και το επίπεδο της συνδρομής σας σε μια συνολική και εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια να θωρακισθεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, μας δίνουν το δικαίωμα να πιστεύουμε στην αποδοχή του αιτήματος μας.

Ακολουθείστε μας στο Google News