Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον Προστάτη των Ναυτικών και του Πολεμικού Ναυτικού Άγιο Νικόλαο, έχει καταπλεύσει στον Νότιο λιμένα Χαλκίδας το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΤΠΚ) Ρ -29 “Σημαιοφόρος Σταράκης”, του Πολεμικού μας Ναυτικού. Το σκάφος έλαβε το όνομα αυτό στη μνήμη του Σημαιοφόρου Βασιλείου Σταράκη, ο οποίος υπηρετών ως 1ος Μηχανικός επί του Υ/Β ΤΡΙΤΩΝ, έχασε τη ζωή του, την 16η Νοεμβρίου 1942.

Τo απόγευμα της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου 2022, αρκετά μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ευβοίας, συνοδευόμενα από μέλη των οικογενειών τους, επισκέφθηκαν την τορπιλάκατο και έτυχαν θερμής υποδοχής από το πλήρωμα καθώς και από τον ίδιο τον Κυβερνήτη του.
Η ενημέρωση περιελάμβανε ξενάγηση στους χώρους του σκάφους, ενημέρωση για τον οπλισμό και τις δυνατότητες του σκάφους καθώς και για την επιχειρησιακή χρήση των σκαφών αυτού του τύπου.

Στα πλαίσια της επίσκεψης αυτής, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μιχαήλ Βαρυτιμίδης αντάλλαξε συμβολικά δώρα με τον Κυβερνήτη του σκάφους Πλωτάρχη κ. Γεώργιο Καρβούνη. Λίγο πριν το πέρας της επίσκεψης, τα μέλη του Συνδέσμου έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες και έγραψαν ευχές στο βιβλίο επισκεπτών του πλοίου.

Ακολουθείστε μας στο Google News