Τριμελής Επιτροπή του Κεντρικού Αρχαιολογικού συμβουλίου, οι καθηγητές, κ. Μανώλης Κορρές, κ.Αλίκη Μουστάκα και η κ. Σίμωσι Αγγελική, Έφορος Αρχαιοτήτων Ευβοίας, συνοδευόμενοι από στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού, Διεύθυνση Αναστηλώσεων, παρουσία των Αρχαιολόγων Ερέτριας, κ. Κώστα Μπουκάρα, κ. Ολγας Κυριαζή και του Προισταμένου, κ. Δημήτρη Χριστοδούλου καθώς και των συντηρητών του Μνημείου, έκαναν την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 αυτοψία στις εργασίες αναστήλωσης του Θεάτρου, την εφαρμογή της Μελέτης και το λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα των επεμβάσεων, προς όφελος του Μνημείου.

Αναλύθηκαν οι παρεμβάσεις, η πρόοδος των εργασιών και η απορροφητικότητα της χρηματοδότησης, 1.050.000 ευρώ από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Π.Δ.Ε.

Η σύμβουλος Πολιτισμού του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ παρευρέθει στην τρίωρη συνάντηση επιστήμης και τέχνης, μελέτης και εφαρμογής επί του φυσικού αντικειμένου. Η κ. Αλημπατέ δήλωσε: η παρουσία και συμμετοχή μου ήταν για εμένα “μάθημα ζωής”, διδασκαλία, καθώς παρακολούθησα Πανεπιστημιακό μάθημα, όχι στα έδρανα του Πανεπιστημίου, αλλά στους ιερούς χώρους του Μουσείου Ερέτριας, όπου παρουσιάστηκαν τα σχέδια και του Αρχαίου Θεάτρου, όπου έγινε η αυτοψία.

Ακολουθείστε μας στο Google News