Με επιστολή του ο Δήμαρχος Κύμης, Δημήτρης Θωμάς στον Υπουργό, κ.Ραγκούση ζητάει να εξετάσει σοβαρά την πρόταση για δημιουργία δύο Δήμων στην περιοχή. Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Ύστερα από την ολοκλήρωση της διαβούλευσης για την αρχιτεκτονική των νέων ΟΤΑ στην περιοχή μας , σας κοινοποιούμε συνοπτικά τα συμπεράσματα όλων όσων κατά καιρούς έχουμε θέσει υπ’ όψιν σας και τεκμηριώνουν την θέση μας για:
Την δημιουργία δύο Δήμων. Κύμης και Ταμυνέων στην περιοχή μας.

Θεσμικά: Ομόφωνες αποφάσεις της ΚΕΔΚΕ και κατά επανάληψη της ΤΕΔΚ Εύβοιας.
Εφαρμογή κριτηρίων: Πλήρης και αδιαμφισβήτητη εφαρμογή των κριτηρίων που εσείς καθορίσατε, και τα οποία πολλές φορές σας έχουμε θέσει υπόψη σας τόσο εγγράφως όσο και προφορικώς.
Δημοτικά Συμβούλια:
–  Δημ. Συμβούλιο Κύμης: Ομόφωνη απόφαση υπέρ των 2 Δήμων
 Δημ. Συμβούλιο Δυστίων: Κατά πλειοψηφία υπέρ των 2 Δήμων
 Δημ.Συμβούλιο Κονιστρών: Με οριακή πλειοψηφία υπέρ του ενός Δήμου
–  Δημ. Συμβούλιο Αυλώνος: 2 διαφορετικές αποφάσεις ,μια υπέρ των 2 Δήμων μια υπέρ του ενός, η τελευταία κατά πλειοψηφία .
–  Δημ. Συμβούλιο Ταμυνέων: 2 αποφάσεις , η πρώτη πριν δύο μήνες περίπου με συντριπτική πλειοψηφία 15-1 υπέρ των 2 Δήμων και η δεύτερη με ισοψηφία 8-8.
Τοπική κοινωνία: Το σύνολο των εκφρασμένων φορέων και των πέντε εμπλεκομένων Δήμων είναι υπέρ της δημιουργίας δύο Δήμων (Όλοι οι φορείς του Δήμου Κύμης, 19 φορείς του Δήμου Αλιβερίου, 14 φορείς του Δήμου Κονιστρών κλπ). Εξαίρεση ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου που μετά την ανακοίνωση της έδρας στο Αλιβέρι τάχτηκε υπέρ του ενός Δήμου. Στους Δήμους δε Κύμης και Κονιστρών η τοπική κοινωνία εκφράστηκε με τον πιο αδιαμφισβήτητο και ξεκάθαρο τρόπο υπέρ των δύο Δήμων μέσα από δύο πολυπληθείς ανοιχτές συγκεντρώσεις.
Είναι ολοφάνερο λοιπόν ότι η τοπική κοινωνία εκφράστηκε και αποφάσισε με κάθε νόμιμο και φανερό τρόπο υπέρ των δύο Δήμων.
Περιμένουμε πλέον και την δική απόφαση.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Κύμης
Δημήτρης Γ. Θωμάς