Επιστολή του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ Βουλευτή Εύβοιας του ΚΚΕ και υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τη «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» στον Υπουργό Υγείας για το θέμα του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Αυλίδας.
Επανερχόμαστε για πολλοστή φορά για να μεταφέρουμε την ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ που βγάζει το σωματείο εργαζομένων στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Εύβοιας, στην Αυλίδα, για την άθλια κατάσταση που επικρατεί με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Πρόκειται πραγματικά για άθλια κατάσταση για την οποία έχουμε μιλήσει πολλές φορές με συγκεκριμένα στοιχεία, με διαδοχικές ερωτήσεις στη Βουλή, αντιμετωπίζοντας την κυβερνητική προκλητική αδιαφορία.
Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τη ζωή των περιθαλπομένων και τη υγεία των εργαζομένων που δίνουν μια άνιση μάχη σε αντίξοες συνθήκες.
…στο νοσηλευτικό προσωπικό καταγγέλλεται το σωματείο αντιστοιχεί ένα άτομο για κάθε περίπου 40 περιθαλπόμενους, να τους σηκώσει από τα κρεβάτια τους, να τους πλύνει, να τους αλλάξει, να τους κατεβάσει στην τραπεζαρία, να ασχοληθεί με την φύλαξη τους και πολλές φορές με την νοσηλεία τους, να βοηθήσει το μεσημέρι στο φαγητό τους, να τους ανεβάσει ξανά στον όροφο κα να τους βάλει στα κρεβάτια τους…
…Τα πλυντήρια αυτή τη στιγμή βρίσκονται χωρίς προσωπικό στην ουσία..
…Η κουζίνα, εκτός του ότι βρίσκεται με μείον 12 τραπεζοκόμες (μια τραπεζοκόμα το πρωί και μια το απόγευμα μαζί με μια άλλη που εκτελεί χρέη μάγειρα, για να ετοιμάσει τα πρωινά, να ταΐσει τους περισσότερους περιθαλπόμενους και να μοιράσει το πρωινό και το φαγητό στους υπόλοιπους, να βοηθήσει στην προετοιμασία του φαγητού, το πλύσιμο των σκευών κλπ).
Τα στοιχεία αυτά καταγράφουν ένα μέρος της επικίνδυνης πραγματικότητας που επικρατεί για μεγάλο διάστημα στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Εύβοιας, στην Αυλίδα.
Οι ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι εγκληματικές και διαχρονικές. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναμονής. Τώρα είναι ανάγκη άμεσων προσλήψεων κατάλληλου προσωπικού πλήρους – σταθερής εργασίας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Με το συνδυασμό «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»