Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του Γιώργου Μαρίνου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, στη Χαλκίδα. Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία της Κομματικής Οργάνωσης Χαλκίδας – Θήβας του ΚΚΕ, εντάσσεται στα πλαίσια του πλατιού ανοίγματος που πραγματοποιεί αυτό το διάστημα το ΚΚΕ με σκοπό να κουβεντιάσει με την εργατική τάξη και το λαό τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν και να προβάλει την πολιτική πρόταση διεξόδου του Κόμματος.

Κατά τη διήμερη περιοδεία το μέλος του Πολιτικού Γραφείου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί ορισμένα από τα εργοστάσια της περιοχής που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις λόγω της απόφασης των βιομηχάνων και των πολυεθνικών να τα κλείσουν, στο όνομα της αναδιάρθρωσης της παραγωγής τους με σκοπό το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε και μίλησε με τους εργαζόμενους και τα σωματεία των εργοστασίων: ΑΓΕΤ Χαλκίδας, Μηχανική (πρώην Τσαούσογλου) και Νεοσέτ. Την Παρασκευή μίλησε επίσης σε εργάτες καθαριότητας στο εργοτάξιο του Δήμου Χαλκίδας οι οποίοι βρίσκονται μπροστά στον εφιάλτη της ανεργίας και του χτυπήματος των δικαιωμάτων τους με την εφεδρία και τις μετατάξεις, ενώ το πρωί της Πέμπτης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου όπου αναλύθηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις, την ανεργία και το κλείσιμο των εργοστασίων.

Από την ενημέρωση που έγινε στις συναντήσεις με τους εργαζόμενους και τα Σωματεία επιβεβαιώθηκε η τραγική και ακραία κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι εργαζόμενοι της Μηχανικής είναι απλήρωτοι 22 μήνες, της ΝΕΟΣΕΤ 11 μήνες και της ΣΕΛΜΑΝ πάνω από 8 μήνες.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μαρίνος αφού δήλωσε την αμέριστη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα τους ενάντια στα σχέδια των βιομηχάνων και των πολυεθνικών, αναφέρθηκε στις συνολικότερες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, με αφορμή και το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή. Επανέλαβε την εκτίμηση του ΚΚΕ για την προσπάθεια αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος με τη δημιουργία του ‘’δίπολου’’ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ από τη μία και ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη και κάλεσε τους εργαζόμενους να μην παγιδευτούν σε διαχειριστικές λύσεις και δήθεν επαναστατικές κορώνες που ακούγονται. Αποκάλυψε ότι το ίδιο σχέδιο αναμόρφωσης βρίσκεται σε εφαρμογή και για τη διαμόρφωση του ‘’νέου’’ εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού. Το μέλος του Π.Γ. πρόβαλε τη θέση του ΚΚΕ για τη διέξοδο από την καπιταλιστική οικονομική κρίση και την ανάγκη να συγκροτηθεί μια πλατιά και ισχυρή Λαϊκή Συμμαχία. Τόνισε τέλος ότι το αμέσως επόμενο διάστημα το ΚΚΕ θα προβεί σε ενέργειες εντός και εκτός βουλής για να αναδειχθούν τα προβλήματα, να στηριχθεί ο αγώνας των εργαζομένων και να αναπτυχθεί ένα ισχυρό κίνημα αλληλεγγύης.