Η Ημερίδα για τη Διδακτική της Ιστορίας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20.1.2024 στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, από την ΕΛΜΕ Εύβοιας, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και σε μέλη της γονεϊκής και της ευρύτερης επιστημονικής κοινότητας, που την παρακολούθησαν.

Οι επιστημονικά άρτιες, εμπεριστατωμένες, τεκμηριωμένες και εξαιρετικά εμβριθείς εισηγήσεις τω ομιλητών/τριών έριξαν φως σε ερωτήματα σχετικά με τη διδασκαλία της Ιστορίας και διέλυσαν μύθους και αυταπάτες, που θολώνουν το πλαίσιο και περιορίζουν τη δυναμική του γνωστικού αυτού αντικειμένου. Ιδιαίτερα ευτυχείς οι στιγμές που αναδείχθηκε η σχέση σχολικής και δημόσιας Ιστορίας και η γόνιμη συνομιλία που μπορεί να προκύψει από αυτή τη συνάντηση.

Θερμές ευχαριστίες στους εξαιρετικούς ομιλητές και ομιλήτριες και στο υπέροχο κοινό.

Ευχαριστούμε επίσης την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας και το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας.

Δείτε μέρος της ομιλίας της κ. Άννας Καραμπατσώλη, Δρ Προϊστορικής Αρχαιολογίας – Εκπαιδευτικός – Διευθύντρια 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας: «Διδάσκοντας Αρχαία Ιστορία με τη συνδρομή της Αρχαιολογίας και της Δημόσιας Αρχαιολογίας»:

Ακολουθείστε μας στο Google News