Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2025, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του παλαιού Δημαρχείου Χαλκίδας, Αβάντων 50, πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος του Χαλκιδέου δικηγόρου Μιχαήλ Χάνου με τίτλο «Ο Τελευταίος Ιπποβότης», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΙΓΗΙΣ και το Ίδρυμα Πολιτισμού Ιωάννη Καράκωστα.

Η δεύτερη παρουσίαση του βιβλίου ακολούθησε τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου στον Πειραιά, στην αίθουσα εκδηλώσεων του εκδοτικού οίκου, επίσης με μεγάλη επιτυχία.

blank

Το έργο αναφέρεται στην άρχουσα τάξη της αρχαίας Χαλκίδας, τους Ιπποβότες, και την εμπλοκή τους στα γεγονότα της τελευταίας δεκαετίας του 6ου προχριστιανικού αιώνα. Το βιβλίο παρουσίασαν η Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου, συγγραφέας και ερευνήτρια ναυτικής ιστορίας (Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας), ο Χρήστος Δήμος, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, η Ελένη Μπαμπά, διευθύνουσα των Ιδρυμάτων, και η Πολυξένη Παπαστράτη Κυριακάκου, πρόεδρος και εκδότρια του οίκου ΑΙΓΗΙΣ.

Η εκδήλωση στη Χαλκίδα ξεχώρισε για τη ζεστή ανταπόκριση του κοινού και τη δημιουργική της παρουσίαση, που έκλεισε με μια εντυπωσιακή σκηνική έκπληξη: την εμφάνιση δύο «ζωντανών» αρχαίων Χαλκιδέων —ενός Ιπποβότη-οπλίτη και ενός βοσκού-τοξότη. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμητρα Σακελλαράκη, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδος Δημήτριος Γκίκας, ο Πρόεδρος του ΛΕΑΔΧΑ Θάνος Αναστασιάδης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Χαλκιδέων Γιώργος Σπύρου, καθώς και πλήθος πολιτών και εκπροσώπων φορέων.

Ακολουθείστε μας στο Google News