Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 το Γυμνάσιο Ερέτριας παρουσίασε στον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας την παράσταση «Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε διασκευή Βασ. Λευκούδη – Θεατρική Ομάδα 1ου Γυμν. Χαλκίδας.

16 μαθητές έπαιξαν με προσήλωση και ενθουσιασμό, χόρεψαν, πέταξαν και μάγεψαν το κοινό σε μια παράσταση που έκλεισε πανηγυρικά τη διετία Erasmus+ KA2 “Art-Ventures in Europe” με θέμα την προετοιμασία και προβολή μιας θεατρικής παράστασης. Κοντά τους η εμψυχώτριά τους κ. Μιχαέλα Ρώτα και το Ευβοϊκό Ωδείο Ερέτριας που έντυσε μουσικά τη βραδιά.

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Ερέτριας κ. Άννα Καραμπατσώλη και η Παιδαγωγική Ομάδα του Erasmus+ είχαν την ευθύνη και τη χαρά της διοργάνωσης αυτής, αλλά και της συνολικής πορείας των δράσεων του διετούς ευρωπαϊκού προγράμματος. Σταθεροί υποστηρικτές οι εκπαιδευτικοί Σταυρούλα Φραγκομανώλη και Μαρία Σαραφοπούλου και ο εξωτερικός συνεργάτης του σχολείου κ. Δημήτρης Κατσαούνης που αφιλοκερδώς επιμελήθηκε το έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό προβολής της παράστασης. Η βοήθεια του Ν.Π του Δήμου Ερέτριας και προσωπικά της Δημάρχου Αμφιτρίτης Αλημπατέ, ήταν ανεκτίμητη.

Η Εθελοντική Οργάνωση Fetes Club, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου Ερέτριας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου, αλλά και πολλοί γονείς και μαθητές του σχολείου υποστήριξαν εθελοντικά και ένθερμα το στήσιμο της παράστασης και την προστασία του ιδιαίτερου αυτού χώρου.