«Μόνο με το Εθνικό νόμισμα, θα έχουμε την ελπίδα της ανάκαμψης»

Με επιτυχία στέφτηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Θ. Κατσανέβα με τίτλο «Η απομυθοποίηση του Ευρώ» 41 απαντήσεις για την επιστροφή στη δραχμή.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Οικονομολόγος και μέλος της λεγόμενης «συμμορίας της δραχμής» Γιώργος Μητροπέτρος, ο οποίος έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή της ιστορίας της δραχμής.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η ιστορία του Εθνικού νομίσματός μας απαριθμεί πλέον των 2.700 ετών και είναι τουλάχιστον απρέπεια να χλευάζεται ακόμα και η αναφορά σε αυτό.

Εκτός από την περίοδο αυτή του Ιωάννη Καποδίστρια (1828 – 1832) όπου το νόμισμα τις Ελλάδας ήταν ο φοίνικας, με τη τελευταία επανεμφάνιση και καθιέρωση της δραχμής, ως νομισματική μονάδα, που έγινε το 1833, επί αντιβασιλείας του Όθωνα και μέχρι την είσοδό μας στη ζώνη του Ευρώ (2002), σε όλες τις άλλες περιόδους, από τα απελευθέρωσή μας από τον τουρκικό ζυγό και για 170 ολόκληρα χρόνια στην χώρα μας, κυκλοφορούσε …«ελεύθερα» η δραχμή.

Το 2002 με μια σφιχτή ισοτιμία 1 ευρώ =340,75 δραχμές, εισήλθαμε στη ζώνη του ευρώ, η οποία απολογιστικά απεδείχθη όντως η ζώνη, δηλαδή η θηλιά στο λαιμό της Ελληνικής κοινωνίας.

Έδωσε ήρωες και έπη η «Ελλάδα της …δραχμής». Ασκήθηκαν νομισματικές πολιτικές, ήταν στοιχείο και το νόμισμα, εθνικής ανεξαρτησίας.

Μόνο με το Εθνικό νόμισμα, θα έχουμε την ελπίδα της ανάκαμψης εκμεταλλευόμενοι τις πλουτοπαραγωγικές δυνάμεις του τόπου (γεωργία, κτηνοτροφία, ορυκτό πλούτο, μεταποιητική βιομηχανία, ενέργεια και πολλά άλλα) που σήμερα έχουμε εγκαταλείψει.»

Και κατέληξε τονίζοντας με νόημα:

«Εμείς θα κρατήσουμε τ’ όνομά της στο λεξιλόγιό μας και δεν θα σβήσουμε το όνομά της από την ψυχή μας, ούτε θα μας ενοχοποιήσουν, με ευτελείς χαρακτηρισμούς. Ναι, αισθανόμαστε υπερήφανοι που μεγαλώσαμε με την δραχμή μας!»

Στην συνέχεια προβλήθηκε βίντεο με δηλώσεις επιφανών οικονομολόγων και πολιτικών που τάσσονται υπέρ της επιστροφής της χώρας μας σε εθνικό νόμισμα.

Μεταξύ αυτών, ήταν και η εθνικά υπερήφανη (για μας τους Έλληνες) ομιλία στο ευρωκοινοβούλιο του Άγγλου ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Νάιτζελ Φάρατζ, επίσης ακουστήκαν δηλώσεις των: Νομπελίστα Πολ Κρούγκμαν, του Νουριέλ Ρουμπινί, Τζόζεφ Στίγκλιτζ, Πούτιν, ο κ.α.

Τέλος το λόγο πήρε ο Καθηγητής και συγγραφέας του βιβλίου Θ. Κατσανέβας ο οποίος ξεκίνησε την παρέμβασή του λέγοντας:

«Η υποστήριξη της άποψης για την επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα ήταν πριν λίγο καιρό μια υπόθεση ταμπού, μια άποψη περίπου απαγορευμένη να ειπωθεί.

Απόψε βλέπω εδώ πολλούς φίλους «συμμορίτες» να θέλουν να ακούσουν, να προβληματιστούν, χωρίς φόβο να κατηγορηθούν ως ανθέλληνες και προδότες, είναι και αυτό ένα βήμα μπροστά στους εκβιασμούς και την μιντιακή τρομοκρατία που δέχεται ο λαός…

Ορισμένοι παπαγαλιστές του συστήματος που βολεύονται με την υποταγή γιατί φοβούνται την ανατροπή, έφθασαν στο σημείο να αποκαλούν τους υποστηρικτές της άποψης αυτής ως «συμμορία της δραχμής», τα μέλη της οποίας έχουν δήθεν διοχετεύσει τα χρήματά τους στο εξωτερικό , με σκοπό την κερδοσκοπία όταν επιστρέψουμε στο εθνικό νόμισμα!

Προφανώς η «συμμορία του Μνημονίου και των ευρωδούλων» βλέποντας ότι χάνουν τη μάχη των επιχειρημάτων, επιτέθηκαν με αυτούς τους ανήθικους τρόπους. Βέβαια η απάντηση είναι πως σε αυτή τη «συμμορία της δραχμής» πρόεδρος είναι ο ευπατρίδης και φιλέλληνας Ζισκάρ ντ΄Εστέν.

Σήμερα,  ολοένα και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι η επιστροφή στη δραχμή με σχέδιο, σωφροσύνη και νοικοκυροσύνη και όχι η παραμονή στο μνημόνιο και το ευρώ, είναι ο μονόδρομος της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα και τους πολίτες.»

Απάντησε στα καυτά ερωτήματα των παρευρισκομένων και έγινε ένας ουσιαστικός διάλογος, …μέχρι την διακοπή του ρεύματος από την ΔΕΗ στην περιοχή,

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν οι: Στέλιος Μαργαρίτης, Χρήστος Παύλου, Δημ. Σύμβουλοι Δ. Αναγνώστου, Γ. Φραντζής οι Δ.Ξυγκόγιαννης, Γ. Σπύρου, Κ. Ευμορφόπουλος, Γ.Κρητικός, Β.Κωστίμπας, Λ. Κωνσταντινάκης κ.α.π.